Felfüggesztett börtönt kaptak azok a rendőrök, akik megvertek egy férfit a rendőrségi autójukban. A férfinak meg volt bilincselve a keze, és a biztonsági övvel rögzítve volt, amikor rátámadtak. A bíróság a közleményében azt írja, mivel a három rendőr mindent beismert, a törvényszék nem szabhatott ki az ügyészi mértékes indítványnál súlyosabb büntetést, annál enyhébbet pedig nem tartott indokoltnak.

Két éve riasztották a rendőröket egy családi konfliktushoz. Összesen öten mentek ki. Egy részeg férfit találtak, aki elmondásuk szerint agresszíven viselkedett, és részeg volt, a saját karját többször megharapta.

Ezért a kezeit hátra bilincselték és mentőt hívtak. Azt azonban nem várták meg, hanem egy parkolóba hajtottak vele hárman, ahol ütni kezdték. 

A megbilincselt kezű és biztonsági övvel rögzített férfit, aki persze így mozdulni sem tudott, videózni kezdték. Közben egyikük megszorította a tarkóját és a fülébe kiabált. Amikor a megbilincselt férfi mondta, hogy fáj a csuklója, az első ülésen ülő másik rendőr háromszor felé ütött, és egyszer el is találta. 

Közben az a rendőr, aki a videót készítette, szintén üvöltözni kezdett a férfival, közben egy másik társa tovább bántalmazta a férfit. 

Az eljárás során kiderült, hogy a rendőrök az egészet azért csinálták, hogy a férfiban etnikai hovatartozása miatt riadalmat keltsenek.

A három rendőr az előkészítő ülésen a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, és beismerő vallomást tett, amit a katonai bíró elfogadott, így a vádirati tényállás megalapozottságát és a bűnösség kérdését a továbbiakban nem vizsgálta.

Így az ügyészi indítvánnyal egyezően az egyik rendőrt 2 év, a másikat 1 év 11 hónap, míg harmadikat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, de egyiküknek sem kell börtönbe mennie, ugyanis mindegyikük büntetését felfüggesztették. 

A bíróság közleményében úgy fogalmaz, mivel a három rendőr mindent beismert, a törvényszék nem szabhatott ki az ügyészi mértékes indítványnál súlyosabb büntetést, annál enyhébbet pedig nem tartott indokoltnak. 

Mind a három rendőrt lefokozták, igaz, mindhármuknak a jogviszonyát már az ügy kivizsgálása után megszűntették.

Az ítélet az első- és a másodrendű vádlott esetében nem jogerős.