Anyák napjától a szülők világnapjáig tart az a jótékonysági akció, ami a piacvezető apróhirdetési oldal és logisztikai stratégia partnere összefogásából jött létre. A Jótett Csomagokat egy hónapig lehet országszerte ingyenesen és érintésmentesen feladni 173 csomagautomata egyikében, a rászoruló családokhoz a Tündérpakk Alapítvány juttatja el az adományokat - írja a Tündérpakk Alapítvány közleménye.

A KSH adatai szerint jelenleg csaknem 500 ezer egyszülős, az elszegényedésnek jobban kitett családban próbálnak a koronavírus miatt megnehezített mindennapok során boldogulni. 

Forrás: LOUNGE Communication

 Tudatos és felelős adományozással sokak életét tudnánk megkönnyíteni, azonban, ahogy erre Szomolányi Tímea, a rászoruló családokat támogató Tündérpakk Alapítvány alapítója rávilágított,

még mindig komoly problémát okoz a jótékonysággal foglalkozó szervezeteknek, hogy sokan az egyértelmű jó szándék ellenére sincsenek tisztában az adományozás alapszabályaival.

Avagy egy szakadt kabát, 15 darab monitor asztali gép nélkül, netán egy bontott (vagy még rosszabb: rég lejárt) tápszer inkább árt, mint használ.
Az adomány nem lehet selejt, a jótékonysági szervezet pedig nem hulladéklerakó! Még akkor sem, ha használt terméket adományozunk.

Forrás: LOUNGE Communication

A Jófogás a használtcikkek legnagyobb hazai szakértőjeként ezért úgy döntött, hogy nemcsak a helyes adományozással kapcsolatban gyűjti össze a legfontosabb tudnivalókat, hanem stratégiai partnere, a Foxpost bevonásával országos jótékonysági akciót is hirdet rászoruló egyszülős családok megsegítésére. A Jótett Csomagok gyűjtése anyák napján, május 2-án kezdődött, és egészen a szülők világnapjáig, június 1-jéig tart.


MIT TEGYÜNK A JÓTETT CSOMAGBA?

• Bontatlan tisztasági és higiéniai cikkeket (pl. szappant, intimbetétet, fogkefét, fogkrémet, férfi vagy női dezodort, nedves törlőkendőt)
• Bontatlan tápszert és tartós élelmiszereket (pl. konzervet, rizst, tésztát, lisztet, olajat)
• Új vagy használt, de még jó állapotban lévő tavaszi/nyári ruhaneműket babáknak, kisgyereknek és nagyobb gyermeknek, 0-15 évig (pl. pelenkát, rugdalózót, body-t, szandált, sportcipőt, rövidnadrágot, blúzt, pólót, zoknit, baseball sapkát)

Fontos, hogy ha valaki csupán egy fogkefét vagy egy gyerekpólót tud küldeni, már az is hatalmas segítséget jelenthet egy rászoruló családnak!

HOGYAN LEHET FELADNI A JÓTETT CSOMAGOT? ÉRINTÉSMENTESEN ÉS SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG NÉLKÜL!

• A Jótett Csomagot szállításra alkalmas módon csomagold be – akár egy dobozba, akár egy jól lezárt zacskóba
Lehetőség szerint írd rá, hogy Jótett Csomag, és rajzolj rá egy szívet is- írja a közlemény.

Forrás: LOUNGE Communication


• Bevásárlás vagy épp ügyintézés közben menj el a hozzád legközelebb eső Foxpost automatához
• Az automatához érve hívd a +36 1 443 3231-es (normál díjas) adományvonalat
• A Foxpost kollégái rögtön kinyitnak neked egy erre a célra fenntartott rekeszt

A Foxpost ügyfélszolgálata hétfőtől péntekig 8 és 20 óra, hétvégén pedig 9 és 18 óra között fogadja a hívásokat (ünnepnapokon nem elérhetők)
• A Jótett Csomagokat az akció lezárultával a Jófogás és a Foxpost a Tündérpakk Alapítványhoz juttatja el, akik gondoskodnak arról, hogy minden felajánlás a megfelelő helyre kerüljön

A helyes adományozásról bővebben a Jófogás blogfelületén lehet tájékozódni, ahol többek között az is kiderül, miért hasznosabb a szappan a tusfürdőnél, és az is, hogy élelmiszeradományok esetén miért érdemes akár egyszerűbb, de komplett receptben gondolkozni.