Bajkai István: A tér felújítása és a tervezett emlékmű nincsenek összhangban

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az ellenzéki összefogás problémáiról, valamint a Klauzál téri gettóemlékműről.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszámolt arról, hogy tegnap szerette volna a helyszínen megnézni a labdarúgó Magyar Kupa döntőjét, ám mivel még nem kapta meg a védettségi igazolványát, bár már az első oltását egy hónapja beadták neki, az igazolvány hiányában nem tudta a helyszínen megnézni a meccset, a döntést elfogadta, hiszen a szigorúszabályok mindenkire, még a parlamenti képviselőkre is vonatkoznak.

A védettségi igazolványokkal kapcsolatban jobbikos politikusok is megszólaltak, megjegyezve, hogy a plasztikkártya megléte, meg nem léte lassan a sárga csillaggal lesz egyenértékű. Bajkai István ennek kapcsán kifejtette, ezek a kijelentések elfogadhatatlanok, a Holokausztot relativizálják, megsértik a hatszázezer áldozat emlékét. Hozzátette, ezekkel a gondolatokkal a Jobbik megint megmutatta, alapvetően antiszemita gondolkodású. Emiatt is a Fidesz arra készül, hogy az összefogás pártjai határolódjanak ezektől a szavaktól, bár az is igaz, a magukat demokratikusnak nevezett pártok már befogadták maguk közé a Jobbikot. Ennek az ügynek a kapcsán sem szólaltak eddig meg, ez jelentheti azt is akár, hogy az összefogás pártjai is osztják ezeket a gondolatokat.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.