Gyurcsány Ferenc felesége a ma közzétett bejegyzésében azt állította, hogy a vasárnapi bejelentése óta arról tájékoztatta Polt Péter legfőbb ügyész Budai Gyula országgyűlési képviselőt, hogy nyomoznak ellene. Mindez egyetlen pontjában sem felel meg a valóságnak.

Gyurcsányné szerint amióta miniszterelnök-jelölt, a Fidesz retteg tőle, ezért ráuszította a legfőbb ügyészt.

"Vasárnap bejelentkeztem a miniszterelnök-jelöltjének. 48 óra sem telt el, és Polt Péter gyorsan meghálálja gazdája bizalmát: Budai Feljelentő Gyulának máris beszámol arról, hogy szorgalmasan nyomoz ellenem. Csak hajrá! Pontosan tudtam, hogy beindul az államgépezet, ezért csinálták ilyenre. Azt tudtam, hogy rettegnek tőlem, na de hogy ennyire?:) Rájuk mondják, hogy „erős férfiak"? Ugyan már..." - írta a bejegyzésben. 

A tény az, hogy a kérdéses ügyben Budai Gyula országgyűlési képviselő 2021. február 8-án kelt írásbeli kérdését – a törvényes kötelezettségének megfelelően – február 24-én válaszolta meg Polt Péter legfőbb ügyész.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kérdés és a válasz a Legfőbb Ügyészség honlapján bárki számára megismerhető:

Amint az a februári válaszból kitűnik, a BRFK már 2018. október 16. napjától folytat nyomozást, amelyhez egyesítették Budai Gyula később tett feljelentését. Budai Gyula feljelentésének a tartozás fedezete elvonásának bűntettére vonatkozó részében a BRFK 2021. február 17-én külön nyomozást rendelt el. Az eljárások ismeretlen tettes ellen folynak, gyanúsított kihallgatására egyik ügyben sem került sor - közölte a Legfőbb Ügyészség közleményében.