A Legfőbb Ügyészség szerint megint nem mondott igazat Gyurcsány Ferenc felesége

Dobrev Klára  DOBREV Klára ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ az Európai Parlament alelnöke beszél ellenzék kampányzáró rendezvény Közéleti személyiség foglalkozása politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY szlogen
Budapest, 2019. október 11. Dobrev Klára (DK), az Európai Parlament alelnöke az ellenzéki pártok kampányzáró rendezvényén a Madách téren, Budapesten 2019. október 11-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc felesége a ma közzétett bejegyzésében azt állította, hogy a vasárnapi bejelentése óta arról tájékoztatta Polt Péter legfőbb ügyész Budai Gyula országgyűlési képviselőt, hogy nyomoznak ellene. Mindez egyetlen pontjában sem felel meg a valóságnak.
Vágólapra másolva!

Gyurcsányné szerint amióta miniszterelnök-jelölt, a Fidesz retteg tőle, ezért ráuszította a legfőbb ügyészt.

"Vasárnap bejelentkeztem a miniszterelnök-jelöltjének. 48 óra sem telt el, és Polt Péter gyorsan meghálálja gazdája bizalmát: Budai Feljelentő Gyulának máris beszámol arról, hogy szorgalmasan nyomoz ellenem. Csak hajrá! Pontosan tudtam, hogy beindul az államgépezet, ezért csinálták ilyenre. Azt tudtam, hogy rettegnek tőlem, na de hogy ennyire?:) Rájuk mondják, hogy „erős férfiak"? Ugyan már..." - írta a bejegyzésben.

A tény az, hogy a kérdéses ügyben Budai Gyula országgyűlési képviselő 2021. február 8-án kelt írásbeli kérdését – a törvényes kötelezettségének megfelelően – február 24-én válaszolta meg Polt Péter legfőbb ügyész.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kérdés és a válasz a Legfőbb Ügyészség honlapján bárki számára megismerhető:

Amint az a februári válaszból kitűnik, a BRFK már 2018. október 16. napjától folytat nyomozást, amelyhez egyesítették Budai Gyula később tett feljelentését. Budai Gyula feljelentésének a tartozás fedezete elvonásának bűntettére vonatkozó részében a BRFK 2021. február 17-én külön nyomozást rendelt el. Az eljárások ismeretlen tettes ellen folynak, gyanúsított kihallgatására egyik ügyben sem került sor - közölte a Legfőbb Ügyészség közleményében.