Álnéven élt és marihuánát termesztett egy szökésben lévő férfi

Vágólapra másolva!
A férfi a távollétében ítélte el a bíróság, mivel korábban megszökött a házi őrizetből. Éveken keresztül bujkált külföldön, majd hamis iratokkal, álnéven Magyarországon kezdett új életet. Marihuánát termesztett az otthonában, amihez lopta az áramot, ezért fogták el a rendőrök.
Vágólapra másolva!

A középkorú férfit bűnsegédként elkövetett emberölés, lopás és rablási kísérlet miatt 2012-ben 13 év börtönbüntetésre ítélték a távollétében. A férfi ugyanis 2009-ben megszökött a házi őrizetből és Magyarországon, majd külföldön bujkált, ahonnan 2012 végén jött vissza az országba.

Hamis román személyi igazolvánnyal álnéven először Budapesten bérelt lakást, majd előbb Uszódon, később Csávolyon vett házat.

Az otthonában 2013 tavaszától minimum 1410 tő kannabiszt termesztett, amit stresszoldásra és a fájdalmaira használt.

A férfi 2016 októberében fogták el a csávolyi otthonában, ahol lopta az áramot a marihuána termesztéshez.

A házkutatás közben egy engedély nélkül tartott pisztolyt is találtak. Elfogásakor hamis iratokkal igazolta magát. Később beismerő vallomást tett.

A Kecskeméti Törvényszék első fokon kábítószer birtoklása, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, lopás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt 12 év börtönbüntetésre ítélte. A döntés ellen az ügyészség súlyosbításért, a férfi és a védője enyhítésért fellebbezett.

Másodfokon, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az első fokú ítélet megalapozott,

azonban a férfi előélete miatt az ítélet súlyosbítása indokolt.

A fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.