Egy tatabányai nő a kislányával ment el vásárolni, majd ruhákat és ékszereket próbáltak meg ellopni. A próbafülkében letépték a termékekről a lopás gátlót, majd a nő eltette azokat a táskájába.

A nő augusztus 31-én ment el vásárolni egy tatabányai áruházba a 12 éves lányával. A ruházati osztályon az anya 3 ruhát és 1 pár cipőt, míg a lány 4 darab bizsut tett a kosárba. Ezek után bementek a próbafülkébe, ahol a nő letépte a lopás gátlót a ruhákról és a cipőről, majd a táskájába tette azokat. A bizsukat kicsomagolta, majd odaadta a lányának, aki a nadrágja zsebébe tette. A lopott termékek értéke összesen 24,820 forint.

Miután kijöttek a próbafülkéből kifizették a náluk lévő termékeket, majd el akartak menni, de a biztonsági őrök a kijáratnál várták őket, mivel a kamerákon látták a lopást. A biztonsági szobában az anya kivette a táskájából a lopott termékeket.

Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése és lopás kísérlete miatt emelt vádat az anya ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül függessze fel, a próbaidő alatt felügyeljen rá pártfogó, valamint tiltsa el minden olyan foglalkozástól, ahol gyerekekkel foglalkozhatna.