Fidesz: Bírságra van pénze a fővárosnak, mert a hanyag munkát nem tudják mellőzni

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2021. február 18. Karácsony Gergely főpolgármester, a klub tiszteletbeli elnöke beszédet mond a BVSC-Zugló sportkomplexum geotermikus hőellátó rendszerének avatásán 2021. február 18-án. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Bírságra van pénze a fővárosnak, mert a hanyag munkát nem tudják mellőzni - írta a budapesti Fidesz szerdán a Facebook-oldalán. 
Vágólapra másolva!

A bejegyzésben tudatták,

7 millió 200 ezer forintot fizetett ki a BKK (Budapest Közlekedési Központ) csak idén bírságra, pedig csak be kellett volna tartania a határidőket és a törvényeket.

Kifejtették, 3 millió 400 ezer forintos bírságot kapott a közlekedési cég, mert a védőlábbelik beszerzésekor megsértette a közbeszerzési jogszabályokat, 1 millió 100 ezer forintos bírságot szintén a közbeszerzési szabályok megsértése miatt a soremelők beszerzésekor, és ugyanebből az okból további 1 millió 200 ezer forintos bírságot.

Hozzátették, hogy a BKK-t 1 millió 400 ezer forintra büntették a műhelygépek, szerszámok beszerzésekor, az eljárás ugyanis rendkívüli mértékben elhúzódott (17 hónappal az eredményhirdetés után kötöttek csak szerződést a nyertes céggel).

A felsorolást úgy folytatták, százezer forintra bírságolták a fővárosi közlekedési vállalatot azért, mert a fogyasztói panaszokkal kapcsolatban nem a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak el.

- fogalmazott a budapesti Fidesz a bejegyzésben.