A nemzeti összetartozás napjára, 2021. június 4-ére a Kossuth-díjas, énekes, zenész, zeneszerző Szarka Tamás immár 3. alkalommal hívja közös éneklésre a világ magyarjait.

Először 2019-ben ezen a napon 11-kor Budapesten a Kossuth téren több mint hétezer gyerek részvételével énekelte el Szarka Tamás a Kézfogást, a magyar összetartozás himnuszát. Ezzel egy időben pedig a határainkon innen és túl több száz településen szólt a dal.

A hagyományteremtő szándékkal indított rendezvényről 2019-ben és 2020-ban is készült összefoglaló kisfilm, melyek a www.kezfogas.eu oldalon tekinthetők meg.

Forrás: Horváth Edit

Szarka Tamás Kézfogás című dala közös eléneklésével a Nemzeti Újrakezdés Évében, 2021. június 4-én ismét szeretnénk megünnepelni összetartozásunk napját. A magyarokat az összetartozásba vetett hit tartja össze, és ez egyben megmaradásuk záloga is.

Bízunk benne, hogy a majdani járványügyi előírások betartásával, 2021. június 4-én a határainkon innen és túl több száz településen egy időben szól majd az összetartozás himnusza, a Kézfogás - olvasható a Szarka Tamás Produkció sajtóközleményében.