Karikó Katalinnal találkozott Merkely Béla a Semmelweis Egyetemen

Vágólapra másolva!
Karikó Katalin biokémikus szerdán ellátogatott a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikájára, ahol találkozott Merkely Bélával, az intézmény rektorával. A nemzetközi hírű biokémikus tudós munkáját egy ezüst emlékérmével ismerték el a világjárvány elleni harcban nyújtott kimagasló tudományos teljesítményért. A jövőben közös projekteken fognak dolgozni - írta Merkely Béla a Facebookon.
Vágólapra másolva!

"Mai napon meglátogatott minket Karikó Katalin a Semmelweis Egyetem Városmajori Klinikáján.
Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztésében főszerepet játszó biokémikus tudós kolléganőt a délelőtt folyamán körbevezettük Klinikánkon" - írta Merkely Béla közösségi oldalán.

Mint soraiból kiderült, a látogatás során a járvány legyőzéséhez nélkülözhetetlen vakcinákról, a hírvivő RNS-molekuláról és annak jövőbeni egyéb terápiás lehetőségieiről beszélgettek. A Semmelweis egyetem rektora arról is írt:

mivel Karikó Katalin szívgyógyászattal is foglalkozott korábban, ezért közös tudományos együttműködést terveznek a munkacsoportjával.

Karikó Katalin megnézett egy szívműtétet, amelyet Merkely Béla vezetett le, és részt vett a 4 egyetem klinikai járványelemző munkacsoport mai ülésén. Az esemény végén a rektor egy Semmelweis Ignác 200. születésnapja alkalmából készített ezüst emlékérmet ajándékozott Karikó Katalinnak a pandémia elleni harcban való kimagasló tudományos teljesítményéért.

"Kedves Katalin, köszönjük, hogy meglátogattál minket, bármikor szívesen látunk! Örülünk, hogy a jövőben együtt dolgozhatunk" - zárta posztját Merkely Béla.