A bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki két kiskorú társával együtt kirabolta az egyik ismerősét az utcán Miskolcon.

A férfi és a két gyerek társa május 2-án, délután Miskolcon, a Bajcsy-Zsilinszky és a Baross utca kereszteződésében találkozott az ismerősével, aki a telefonját a kezében tartva zenét hallgatott. Földre tette a táskáját, hogy kezet tudjon fogni a férfival, majd az egyik gyerek elkérte tőle a telefonját és zsebre tette azt. A másik gyerek ekkor megfogta a táskáját és a közeli villamosmegálló felé futott vele. Az ismerős vissza akarta szerezni az értékeit, majd közölte, hogy rendőrt fog hívni. A férfi erre elővett egy tapétavágó kést és megfenyegette, hogy vége lesz, ha szólni mer a rendőröknek.Ezek után a pénztárcáját is elvette.

A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult eljárás, amiért akár 10 év börtönbüntetést is kaphat. Az ügyészség javasolta a letartóztatását, mert többek között fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye. Ezzel egyetértve a bíróság 1 hónapra elrendelte a letartóztatását.