Összesen 120 migránst fogtak el hat megyében az elmúlt 24 óra alatt. Veszprém megyében egy embercsempésszel szemben is intézkedtek, aki 12 szír migránst próbált Ausztriába juttatni. Az ukrán férfi ellen büntetőeljárás indult.

A Veszprém megyei rendőrök egy embercsempésszel és tizenkét illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Május 4-én 9 óra 55 perckor Veszprémben, a Házgyári úton állítottak meg egy osztrák rendszámú autót, amit egy 37 éves ukrán férfi vezetett.

Az Ausztria felé haladó kocsiban a sofőrön kívül tizenkét szír migráns utazott hiteles iratok nélkül.

Forrás: Police.hu

Az ukrán sofőrrel szemben embercsempészet miatt indítottak büntetőeljárást, a migránsokat visszaísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: Police.hu

A rendőrök 81 migránst fogtak el az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében.

Először 14 migránst tartóztattak fel Hercegszántó és Tataháza területén, akik szíreknek vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanezen a napon további 67 migránst találtak Tompa, Hercegszántó, Katymár, Bácsszentgyörgy, Sárhát, Madaras és Kunbaja területén. A migránsok szíreknek, afgánoknak, és pakisztániaknak vallották magukat, ám hiteles iratokat ők sem tudtak felmutatni.

A rendőrök ezért a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök 15 migránst fogtak el az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében.

Az első két migránst Szegeden fogták el, akik csádinak, illetve szírnek vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanebben az időszakban további 13 migránst tartóztattak fel Tiszasziget és Ásotthalom területén. A migránsok szíreknek, líbiaiaknak, afgánoknak, illetve bangladesieknek vallották magukat, de se személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

A rendőrök ezért az összes migránst visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Két migránst fogtak el az elmúlt 24 óra alatt Hajdú-Bihar megyében.

A két afgán férfit Biharkeresztesen igazoltatták. Mivel sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni, a rendőrök idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük.

A Komárom-Esztergom megyei rendőrök egy migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 óra alatt.

A férfi pakisztáninak vallotta magát, de nem rendelkezett hiteles iratokkal, ezért a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök kilenc migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Baranya megyében.

A migránsok szíreknek vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.