A BRFK nyomozást indított a Czeglédy után nyomozó újságíró zaklatója ellen

Vágólapra másolva!
A BRFK Nyomozó Főosztálya nyomozást indított Füssy Angéla zaklatója ellen - tudta meg az Origo. Ahogy elsőként számoltunk be róla, miután a Pesti Srácok oknyomozó újságírója cikksorozatot közölt a baloldal táskás emberének tartott Czeglédy Csabáról, egy ismeretlen férfi gyermekének a megkínzásával fenyegette meg.
Vágólapra másolva!

- jelentette ki az Origónak Füssy Angéla, akit a napokban egy arab nevű férfi azzal fenyegetett meg, hogy meg fogja erőszakolni, valamint gyermekét pórázra kötve fogja végighúzni az utcán.

Többek között azt írta neki a messengerére, hogy "rasszista kurva vagy!"; "Európa miénk lesz, te leszel rabszolga"; "Gyereked pórázra kötöm, végighúzom az utcán. Ha nem jön, akkor belerúgok, te büdös kutya", illetve "kezelésbe veszlek, lesz arab gyereked. Magyar gyereked szolgálja. Nyalja a földet a lába előtt". A PS újságírója legutóbb arról is beszélt lapunknak, hogy rendszeresen kap ilyen, vagy ehhez hasonló fenyegető hangvételű üzeneteket.

Az időzítés mindenesetre különös: a jobboldali újságíró az elmúlt időszakban kiemelten foglalkozott a baloldal táskás emberével, Czeglédy Csabával. Többek között ő írta meg elsőként, hogy a Fővárosi Főügyészség Svájc és az Amerikai Egyesült Államok igazságügyi hatóságaihoz jogsegélykérelemmel fordult az Ördög Ügyvédje nevű blog ügyében. Füssy azt részletezte írásaiban, hogy a baloldali politikus-ügyvéd hogyan kapcsolódhatott a kormánypárti politikusokat célzottan lejáratni szándékozó felülethez. Információnk szerint

a budapesti rendőrség nyomozást rendelt el a PS újságírójának zaklatója ellen.

Nyomozást rendeltek el Füssy Angéla zaklatóinak ügyében Forrás: Facebook/Füssy Angéla

Egyelőre kérdéses, hogy Füssyt álprofilról, vagy egy valós személy profiljáról fenyegették meg. Több jel is arra utal, hogy utóbbi forgatókönyv valósult meg, hiszen a férfinak van Instagramja és Twittere is. Idevág, hogy a hatóságok - egy ehhez kísértetiesen hasonló ügyben - pillanatok alatt elfogták Kálmán Olga zaklatóját.

Nem ez volt az első olyan eset, amikor a Pesti Srácok újságíróját és a gyermekét megfenyegették. 2019 áprilisában egy, a mostanihoz kísértetiesen hasonló stílusban megírt facebookos üzenetben azzal próbálták megfélemlíteni, hogy szeme láttára fogják megerőszakolni az akkor még csupán féléves gyermekét.

Az üzenetet egyébként azt követően küldték Füssynek, hogy a jogerősen elítélt bűnöző, Czeglédy Csaba nyíltan hergelni kezdett a PS több újságírója ellen a közösségi oldalán.

Füssy akkor is feljelentést tett, aminek eredményeképpen a Zirci Járásbíróság pár hónappal később zaklatás vétségében bűnösnek talált egy 22 éves fiatalembert.