Ismert séfek sorra mondják el Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár Facebook-oldalán, hogy miért jelent lehetőséget a gasztronómia a gyermekvédelemben élők számára. Ezúttal az egyik csúcsétterem, a Pajta séfje, Farkas Richárd bíztatott mindenkit a részvételre. A SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) mentorprogram továbbra is várja a gyermekvédelemben és a nevelőszülőknél élők jelentkezését. 

Nem számít, honnan jöttél, csak az számít, mi az, amit az asztalra teszel! Ha elég talpraesett vagy ehhez, köztünk a helyed! - jelentette ki Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta séfje Fülöp Attila közösségi oldalán közzétett videőben.

"Ha érdekel a gasztronómia és gyermekvédelemben, vagy nevelőszülőknél élsz! Vagyis, ha csapatjátékos vagy, igazi karrierre és használható szakmai tudásra vágysz, akkor ne habozz, jelentkezz!" - bíztatja részvételre az arra jogosultakat  az államtitkár. 

A programba ezen a címen lehet jelentkezni: Stílusos Vidéki Éttermiség - mentorprogram.svet@gmail.com

A Stílusos Vidéki Éttermiségnek több csúcsgasztronómiát képviselő étterme is van az országban, a közös képzés után a gyakorlati helyszínek a jelentkezőhöz legközelebbi SVÉT éttermek lesznek.

Mi lesz azokkal a fiatalokkal az életben, akik kikerülnek a gyermekvédelemből, nevelőszülőktől?Kik nyújtanak nekik kapaszkodót? Hogyan találják meg a helyüket? - ezek a legfontosabb kérdések a nehéz helyzetben lévő fiatalokkal kapcsolatban.

Fülöp Attila szerint a Stílusos Vidéki Éttermiség programja nemcsak azért példaértékű és úttörő, mert a fenti kérdésekre is keresi a választ, hanem jó példája a piaci szektor felelősségvállalásának is. "Nemcsak mentorál, hanem életre is tanít, gyakorlati tudást is ad, és akik helytállnak, azok kiszámítható jövőt és munkát is kapnak" - zárta posztját az államtitkár.