Fővárosi Törvényszék: Jogszerű volt a Klubrádió kizárása

Vágólapra másolva!
Jogszerű volt a Klubrádió kizárása a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint - írja a hvg.hu.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Törvényszék szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa minden tekintetben teljesen jogszerűen, a médiatörvény és a pályázati felhívás szövege alapján járva döntött úgy, hogy kizárja a Klubrádió Zrt.-t a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázatból – írja a hvg.hu a Média1-re hivatkozva.

A perköltséget is a Klubrádiónak kell fizetnie, a Kúriához még fordulhatnak jogorvoslatért.

Dr. Rácz Krisztina, a háromfős bírói tanács elnöke azt mondta a lap szerint, hogy az NMHH-nak a pályázat benyújtásakor érvényes állapot alapján kellett meghoznia határozatát, és a rendelkezésére álló közhiteles nyilvántartásokból, tényekből hozta meg határozatát a kizáráskor.

A dokumentumok alapján a Klubrádió saját tőkéje több mint 400 milliós mínuszban volt.

A bírónő a Reggeli Gyors című műsorról is beszélt, azt mondta, a műsortervet tartalmazó formanyomtatványban ellentmondó adatokat adott meg, egyszer 187 percet, egyszer 55 percet jelölt meg. Szerinte ez olyan súlyos ellentmondás, hogy értelmezhetetlenné teszi a vállalásokat.

Arató András, a Klubrádió elnöke szerint nem meglepő a Törvényszék döntése.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2020. szeptember 11-én jelentette be, hogy elutasította a Klubrádió kérelmét a 2021. február 14-én lejáró rádiós jogosultságának meghosszabbítására a Budapest FM 92,9 MHz-re. Az NMHH hiányos adatszolgáltatásra hivatkozott.