Minősített embercsempészet miatt emelt vádat a szegedi ügyészség azzal az ukrán férfival szemben, aki tavaly nyáron több csoport migrást juttatott Ausztriába, amivel közel 3 millió forintra tett szert.

A Magyarországon élő férfi megbízója utasítására június 17. és július 20-a között, négy alkalommal utazott el Bács-Kiskun megyébe autóval, ahol összesen 28 migránst vett fel, akik illegálisan lépték át a szerb-magyar határt.A migránsokat Ausztriába, illetve egy esetben az osztrák-magyar határ közelébe szállította. Az első négy alkalommal szerencsésen megérkezett velük, azonban az ötödik fuvarja során elromlott az autó, így a horvát-magyar határt illegálisan átlépő migránsokat nem tudta elvinni Ausztriába. 

A férfi július 27-án újabb megbízást kapott, ez alkalommal Kiskunhalason vett föl 9 migránst. Ekkor azonban Ásotthalom közelében igazoltatták őket a rendőrök.

A migránsok afgánoknak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.
A szállításokért a sofőr közel 3 millió forintnyi összeget kapott.Az ügyészség a férfit minősített embercsempészettel vádolja.A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság dönt.