Nagymértékben csökkent az új fertőzöttek száma Magyarországon

koronavírus oltás regisztráció budapest Kis Rókus utca 2.
Koronavírus, COVID, Covid–19, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, Budapest, 2021, március, tavasz, harmadik hullám,
Kis Rókus utca 2. koronavírus oltás regisztráció
Vágólapra másolva!
30 százalékkal kevesebb új fertőzöttet regisztráltak a múlt héten a korábbi héthez képest - hangzott el az Operatív Törzs tájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

482 ember nem viselt maszkot szerdán - mondta Gál Kristóf. Az ORFK szóvivője közölte, hogy 86-an szegték meg a kijárási tilalmat.

Egyre kevesebb az új fertőzött

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője elmondta, hogy 30 százalékkal kevesebb új fertőzöttet regisztráltak a 17. héten a korábbi héthez képest. Sem az életkori, sem a nemek közötti megoszlás nem változott - tette hozzá. A fertőzöttek 23 százaléka a 40-49 éves korcsoportba tartozik.

Egyre kevesebb az új fertőzött Fotó: Polyák Attila - Origo

Pest megyében és Budapesten regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet - mondta Galgóczi. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy és Heves megyében csökkent az új fertőzöttek száma a legnagyobb mértékben a mögöttünk hagyott héten - közölte.

Galgóczi elmondta, hogy több mint 64 ezer Moderna-vakcina érkezik csütörtökön. A Janssen oltóanyaggal is megkezdődött az oltás az oltóbuszokon, majd a jövő héten a háziorvosok is használhatják.

Péntek éjfélig regisztráljanak

Néhány nap alatt bárkit be tudunk oltani - mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón. A 16-18 éveseket arra kérik, hogy péntek éjfélig regisztráljanak az oltásra, mert csak érvényes regisztrációval tudnak majd időpontot foglalni a jövő héten - tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Sajnáljuk, hogy a baloldal bizalmatlanságot kelt az oltásokkal kapcsolatban - tette hozzá.

Már több mint 4,1 millió ember megkapta az első oltását Fotó: Csudai Sándor - Origo

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 153 038 fő, közülük 2 315 428 fő már a második oltását is megkapta. 1680 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 787 647 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 124, többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 28 297 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 546 246 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 213 104 főre csökkent. 4104 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 485-en vannak lélegeztetőgépen. Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra, és 80 százalékuk meg is kapta azt.