203 migránst fogtak el az országban az elmúlt 24 óra alatt, ebből 114-en Bács-Kiskun megyében próbálkoztak. Rajtuk kívül két embercsempészt is elfogtak Baranya, illetve Veszprém megyében.

A rendőrök egy embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Baranyában.

A rendőrök egy török férfival szemben intézkedtek Sárhát külterületén. A 22 éves sofőr egy francia autóval közlekedett Sárhát és Nagybaracska között, amikor felmerült, hogymigránsokat szállíthat. A Baranya megyei rendőrök ezért embercsempészet kísérlete miatt eljárást indítottak vele szemben.

A rendőrök egy embercsempésszel és húsz migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Veszprém megyében.

Május 5-án délelőtt a 8-as számú főúton, Somlóvásárhely közelében állítottak meg egy magyar rendszámú kisteherautót. Az Ausztria felé közlekedő autóban az 51 éves iraki sofőrön kívül húsz szír migránst találtak.

Forrás: Police.hu

Mivel jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelesen igazolni, a helyszínre érkező rendőrök elfogták őket a sofőrrel együtt. A migránsok at visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőrt  kihallgatták, és embercsempészet miatt büntetőeljárás idult ellene.

Forrás: Police.hu

A rendőrök 25 migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében.

Elsőként Szeged, és Klárafalva területén tartóztattak fel nyolc líbiai, illetve szír migránst, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanezen a napon tovbbi 17 migránst fogtak el Szeged, Kiszombor és Ásotthalom területén. A migránsok szíreknek, afgánoknak, illetve irakiaknak vallották magukat, azonban hiteles iratokkal ők sem rendelkeztek.

A rendőrök ezért a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 114 migránst tartóztattak fel az elmúlt 24 órában.

Először 39 migránst fogtak el Hercegszántó, Gara, Borota, Nagybaracska és Kelebia területén. A migránsok szíreknek vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanebben az időszakban további 65 szír migránst tartóztattak fel Csikéria és Hercegszántó területén, akik szintén nem rendelkeztek hiteles iratokkal.

A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök a román rendőrökkel közösen 44 migrnst fogtak el az elmúlt 24 órában.

Nagykereki Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy török honosságú kamion éjjel háromnegyed 11-kor, amelynek rakterében 32 migráns rejtőzködött. A migránsok afgánoknak, szíreknek, és irakiaknak vallottk magukat, ám mivel hiteles iratokkal nem rendelkeztek, nem léphettek be az ország területére.

Éjjel háromnegyed 1-kor még egy török honosságú kamion jelentkezett belépésre a Nagykereki Közúti Határátkelőhelyen. A kamionban 12 migráns rejtőzködött, akik irániaknak és irakiaknak vallották magukat, ám hiteles iratokat ők sem tudtak felmutatni.

A migránsokkal szemben mindkét esetben aromán rendőrök jártak el.

Forrás: Police.hu

Három migránst tartóztattak fel a rendőrök az elmúlt 24 órában Békés megyében.

A szír migránsokat Battonya külterületén fogták el este háromnegyed 10 körül. Mivel hiteles iratokat egyikük sem tudott felmutatni, idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Forrás: Police.hu