Újabb esőfelhők jönnek csütörtökön, ezekből kisebb eső, akár zápor is előfordulhat. Nem lesz túl meleg, 15 fok körül alakul a hőmérséklet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Csütörtök: Reggel észak felől csökken, majd napközben délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon, majd késő este északon is kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél délkeletire fordul, de csak néha élénkül meg. 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Péntek: Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Délnyugaton, délen lehet a legnagyobb mennyiség. Az északnyugati szél megerősödik. Marad a 14-17 fok körüli maximum.

Zivatarok is előrodulhatnak péntekenFotó: Csudai Sándor - Origo

Szombat: Reggel csökken a felhőzet, és országszerte napos idő alakul ki. Csak kevés gomoly jelenik meg az égen, csapadék már nem lesz. 13-19 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap és hétfő: Száraz, napos, nyáriasan meleg időre van kilátás. Vasárnap 23, hétfőn már 26°C körül alakul a hőmérséklet. A déli szél többfelé lesz élénk, az Alföldön erős.