4 203 873 fő a beoltottak száma Magyarországon

koronavírus, vakcina, oltás, maszk, oltópont, Miskolc, Pfizer
Miskolc, 2021. május 3. Szepesi Lászlóné ápolónő beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 3-án. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 203 873 fő, közülük 2 406 684 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány tájékoztató oldala.
Vágólapra másolva!

Már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra, és 80%-uk meg is kapta azt. Az online időpontfoglalóban Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik oltásokat lehet jelenleg foglalni. Felhívják a 16-18 évesek figyelmét, hogy a jövő heti oltásukhoz legkésőbb ma éjfélig regisztrálhatnak, és csak érvényes regisztrációval tudnak majd időpontot foglalni a jövő héten kezdődő Pfizer-oltásukra. A kórházi oltópontokon mától szombatig az április elején oltott pedagógusok ismétlőoltása is zajlik, szintén Pfizer-vakcinával.

Illusztráció Forrás: MTI/Vajda János

A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni a kórházi oltópontokra. Jelenleg Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik oltásra lehet időpontot foglalni.

Az oltási program előrehaladásával és a járvány megfékezése érdekében már a Magyarországon élő külföldiek és a tajszámmal nem rendelkező külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is tudnak regisztrálni az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat.