Áldozatai ordítozása közepette tartóztatták le csütörtök délután Fekete Dávidot. Az egyik károsultja a Borsnak beszélt arról, hogy az énekes csak őt 55 millió forinttal rövidítette meg.

Bilincsben, rendőrautóval hozták a győri bíróságra a Megasztár egykori második helyezettjét, Fekete Dávidot. Mint arról a Bors is beszámolt, a férfi élete meglehetősen viharosan alakult az utóbbi időkben: először feleségével való botrányos szakításán botránkozott meg az ország, majd kétes üzleti ügyei keltettek feltűnést, ugyanis homályos hátterű győri autókereskedése többeknek gyanús volt, egyre több bejelentés érkezett a károsultaktól, akik azt állították, hogy az énekes átverte őket.

A férfinél hétfőn reggel tartott házkutatást a rendőrség, amely után azonnal őrizetbe is vették.

Nem ment el a családja a rabosításra

Dávidot a 72 órás őrizetbe vétel után végül csütörtökön vezették be a bíróságra, ahol családja nem volt jelen, ellenben több károsultja is várta már. A férfitől és a nőtől, állításuk szerint, összesen százmillió forint körüli összeget sikkasztott el, így nem csoda, hogy hangos ordítással és szitkozódással fogadták a Dáviddal érkező rendőrautót.

55 millióval verte át Andreát

Andrea jó barátjának hitte Dávidot, maximálisan megbízott az énekesben. Legalábbis én azt hittem, hogy barátok vagyunk

- kommentálta csalódottan az asszony, akitől több részletben 55 millió forintot kért kölcsön, a pénzt azonban sosem látta viszont.

Három részletben kért kölcsön, először ingatlanra, aztán azért, hogy egy volt üzlettársát kifizesse, a harmadik részt egy Porschéra. Azt mondta, rövid időn belül visszaadja, de persze nem tette - mondta. Andiék még Mercedesüket is Dávid autószalonjába vitték eladásra, a kocsit azonban Andi szerint egy barátjának adta tovább másnap. A legborzasztóbb az volt, hogy még az azelőtti napon is „üzletelt" és folytatta a kisded játékait, hogy letartóztatták volna

- nyilatkozta a Borsnak az asszony, aki megjegyezte, hogy örült, hogy végre bilincsben láthatta a kisemmizőjét.

A hatóság rövid tanácskozás után első körben 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte, legfőképpen azért, mert esetében tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna. Emellett az sem kizárt, hogy tovább folytatná kétes ügyleteit.

Fekete Dávid énekesForrás: Fekete Dávid/Instagram

Fennáll továbbá a bűnismétlés veszélye is, különös tekintettel arra, hogy gyanúsítotti kihallgatását követően elkövetett újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki, így az sem zárható ki, hogy a jövőben is megkísérelne újabb bűncselekményt elkövetni -  mondta a lapnak Havasiné dr. Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék szóvivője.

Még a lakcíme is kétes volt

A férfi korábbi bejelentett lakcíme is több mint gyanús volt, ugyanis az ügyészség szerint a megadott helyszín lakhatásra teljesen alkalmatlan, azaz vélhetően fantomcímről volt szó. Egykori autóstelepe üres. A lap ottjártakor a telep elhagyatottan, leharcoltan állt, jól láthatóan senki sem járt ott egy ideje.