Szijjártó Péter: A magyar baloldal álláspontja végleg megbukott a kínai vakcináról

SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!
A magyar ellenzék álláspontja végleg megbukott a kínai vakcináról, a világ legjobb szakemberei mondták ki, hogy a Sinopharm-oltóanyag hatásos és biztonságos - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közmédiának.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter ezt arra reagálva közölte, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jóváhagyta pénteken a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a WHO a világ legfelsőbb szintű döntéshozatali fóruma egészségügyi kérdésekben,

ott dolgoznak a világ legjobb és legtapasztaltabb szakértői: orvosok, járványügyi szakemberek, virológusok.

Ők - folytatta - hosszasan megvizsgáltak minden oltóanyagot, köztük a kínai Sinopharmét is, amelyből Magyarország ötmillió adagot vásárolt és már eddig is magyar emberek százezreit oltották be vele.

Szijjártó Péter szavai szerint

a WHO szakemberei rendkívül szigorú vizsgálatok után úgy döntöttek, hogy globális felhasználási engedélyt adnak a Sinopharm-vakcinának,

ugyanis meggyőződtek róla, hogy hatásos és biztonságos.

Ezzel azt "pontosan arra a listára" helyezték, amelyen a többi Magyarországon használt úgynevezett nyugati vakcina, a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca és a Moderna oltóanyaga szerepel - hangoztatta Szijjártó Péter.

Megjegyezte, hogy most biztosan nagyon sokan szégyellik magukat a baloldali ellenzék soraiban, hiszen politikusaik az elmúlt hónapokban mindent megtettek annak érdekében, hogy lebeszéljék a magyar embereket a Sinopharm-oltás felvételéről.

- jelentette ki.

Szijjártó Péter felvetette: vajon mi lett volna akkor, ha a baloldali ellenzék nem beszél le embereket a kínai vakcina felvételéről?

- tette fel a kérdést.

- mondta Szijjártó Péter.