A görbe és szemüveges ember nem beszél semmilyen nyelven, majd bocsánatot kér

Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely és az unalomig ismert kettős mérce. Apáti Bence írása az Origónak.
Vágólapra másolva!

Ugyan csak jövő héten fogja a minden feladattól és pozíciótól húzódozó, majd mégis minden feladatot és pozíciót nagy durcásan elvállaló Karácsony Gergely bejelenteni, hogy ő is a baloldal miniszterelnök-jelöltje lesz, de 42 tanácsadója javaslatára már ma belökték a kampányát.

Talán kicsit túl is tolták.

A mindenre is alkalmas és roppant szorgalmas főpolgármester úr két Facebook-poszt között valahogy képes volt időt szakítani egy interjúra is.

Az Economistnak sok egyéb mellett arról beszélt, hogy míg ő magas és vékony, addig Orbán alacsony és kövér.

Ezt az alacsonyozást és kövérezést bizonyos jobb hírű nyugati szalonokban, ahonnan a magunkfajta gumicsizmás fasisztákat már a bejáratnál kedvesen, ám határozottan el szokták tanácsolni, body shamingnek, - magyarul: testszégyenítésnek - nevezik.

Amolyan főben járó bűnnek számít, szigorúan tilos, életek és karrierek szoktak romokba dőlni, ha valakinek a múltjából előkerül egy olyan mondat, amikor megjegyzést tett egy ember testalkatára.

Zárójelben jegyezném meg, hogy ahogy minden liberális baromságnál, így itt is tetten érhető a jól ismert kettős mérce. Eddig is teljesen comme il faut volt liberálisainknál Németh Szilárd és G. Fodor Gábor külsején gúnyolódni, fordított esetben viszont olyan hét határig hallatszó hisztibe kezdtek az ellenzék prominensei, hogy félő volt; azonnal bevonulnak az amcsik, hogy egy kis demokráciára és elfogadásra tanítsák a fasiszta és elmaradott magyarokat.

Hirtelen Kari Geri párttársa, Szabó Tímea jut eszembe, aki miután egy újságíró kvázi lerandázta, akkora patáliát csapott, hogy belefájdult a fejem. A hisztibe a függetlenobjektív sajtó bekapcsolódott.

Nyilván.

Gergely egyébiránt természetesen tolmács segítségével adta az ominózus interjút, tekintve hogy egy büdös kukkot sem tud angolul. Igazából a magyaron kívül egyetlen más nyelvet sem sikerült még elsajátítania.

Talán ezért alakult ki benne ez a kisebbségi komplexus, ami miatt ilyen óvatlanul nekiállt testszégyeníteni.

Valószínűleg ő is érzi, hogy elképesztően ciki egy világvárost úgy vezetni, hogy nem beszél nyelveket. Ráadásul miniszterelnöki ambíciói is vannak.

Az ügy azért is különösen kínos, mert teljesen nyilvánvaló, hogy Magyarországon nemcsak a Fidesz-szavazók között találhatóak nem kétméteres és nem csontsovány emberek.

Őket tudta most Geri vérig sérteni.

Innen is gratulálok neki.

Időközben a görbe és szemüveges főpolgármester, akinek asszonyos csípője szélesebb, mint a vállai - ha neki szabad, akkor nekem is, bocs - elnézést kért. Azt írta ki a Facebookra, hogy ő csak viccelődött.

Viccelődünk, viccelődünk, főpolgármester úr? Ejnye, hát uraságához még nem jutott el az az információ, hogy származással, vallással, testalkattal nincs viccelődés?

Éppen a napokban rúgták ki Jens Lehmannt a Herthától, aki szintén tréfálkozni mert egy fekete bőrű kollégájával.

Hiába kért bocsánatot.

Röpült.

Pakol már, főpolgármester úr?