Egy nő céges telefonját lopták el tavaly ősszel. Egy férfi még aznap megtalálta egy kukában a készüléket és megpróbálta eladni az ismerőseinek.

Egy kazincbarcikai nő kapott a főnökétől egy céges telefont, a tartozékaival együtt összesen 54 ezer forint értékben. Szeptember 12-én a nő több áruházban is vásárolt Kazincbarcikán, amikor valamelyik üzletben

a bevásárlókocsi gyerekülésére tett nyitott táskájából, eddig nem tisztázott módon, eltűnt a céges telefonja,

ami a munkáltatójának a tulajdonát képezi. A vádlott ezen a napon, a meg nem cáfolható elmondása szerint egy közterületen lévő szemetesben megtalálta a telefont, majd néhány nappal később megpróbálta eladni két ismerősének is.

A két férfi nem tudott arról, hogy a telefon bűncselekmény elkövetéséből származik. Az egyikük 5 ezer forintot fizetett érte, de a telefont nem tudta használni a fia, ezért visszakérte a pénzt és visszaadta a telefont, amely így ismét a szemétbekerült. A járási ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben azt javasolja a bíróságnak, hogy tárgyalás nélkül ítéljék közmunkára, és bírálják el a nő és ügyvédje által előterjesztett polgári jogi igényt.