Kábítószer ellátó hálózatot és egy szervezett hústolvaj bandát kapcsoltak le a ráckevei rendőrök egy hosszú nyomozás eredményeként. Van olyan személy is a vádlottak között, aki kábítószerrel és húslopással is foglalkozott.

2018 nyara és 2019 áprilisa közötti időszakban három férfi szervezetten árult különböző kábítószereket Ráckeve és Dömsöd környékén. A kokainnal, speeddel és marihuánával is foglalkozó férfiak megosztották maguk között, az eladási és a beszerzési feladatokat. Tevékenységüket és az kábítószerek árait is összehangolták a piacon, így maximalizálták a milliós nagyságrendű bevételüket, amin megosztoztak.

A rendőrség helyszíni fotója.Forrás: police.hu

Az egyik férfi ezzel egy időben két másik személlyel a környékbeli üzemekből, különböző húskészítményeket lopott, majdnem egymillió forint értékben,

majd a lopott húsokat nyomott áron eladták. A vádlottak között vannak olyanok is, akik nagy tételben vásároltak a dílerektől és olyan is, aki úgy vásárolta a lopott húst, hogy ismerte az eredetét.

A rendőrség helyszíni fotója.Forrás: police.hu

 Az ügyben a Ráckevei Járási Ügyészség összesen kilenc személy ellen emelt vádat. Többek között

bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem, kábítószer birtoklás, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett lopás, üzletszerűen elkövetett orgazdaság és bűnpártolás miatt emeltek vádat ellenük.