Karácsony Gergely ízléstelenül támadta Orbán Viktort, majd megijedt és bocsánatot kért

M3 metró déli szakasz, Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Budapest baloldali főpolgármestere, Karácsony Gergely egy brit baloldali lapban, a The Economistban Orbán Viktort támadta egy ízléstelen összehasonlítással, majd miután megjelent a cikk, megijedt, és gyorsan bocsánatot kért. Az egyébként gyenge PR-cikk megjelenése után Karácsony rögtön szánalmas magyarázkodásba bocsátkozott a Facebook-oldalán, amiért a testalkatával támadta a miniszterelnököt. A cikk egy másik részében Karácsony gyakorlatilag jelentkezett miniszterelnök-jelöltnek, amivel még egyértelműbb lett, hogy a baloldalon szó sincs valódi előválasztásról, az egész csak színjáték, hiszen a nyugati és a hazai baloldal már kiválasztotta jelöltjét a főpolgármester személyében.
Vágólapra másolva!

Alákérdezős stílusú portréinterjút készített Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterrel a brit baloldali The Economist.

Karácsony Gergely Fotó: Koncz Márton - Origo

Az interjúban a budapestiek mindennapi problémáiról egyetlen szó sem esett, helyette Karácsony azt próbálta a maga módján bizonygatni, hogy ő a legalkalmasabb a baloldal miniszterelnök-jelöltjének...

Karácsony ezáltal jelentkezett miniszterelnök-jelöltnek,

noha a hivatalos bejelentésre sajtóinformációk alapján vasárnapig kell várni.

A brit baloldali lap cikkének az elolvasása után még egyértelműbb lett, hogy szó sincs az ellenzéki oldalon valódi előválasztásról, az egész csak színjáték.

„Magától értetődően" országos jelentőségű szakpolitikai témák sem kerültek szóba, a koronavírus-világjárvány és az oltási folyamat még említés szintjén sem jelenik meg a PR-cikkben, ez tökéletesen szemlélteti azt, hogy Karácsony a legkisebb mértékben sem foglalkozik a hétköznapi emberek problémáival.

Mivel a szakpolitikai rész kimaradt, így a budapesti főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnököt a magasságával és a testsúlyával támadta – meglehetősen primitív módon – kiemelve: „Orbán alacsony és kövér, én magas vagyok és vékony".

Azt követően néhány perccel, hogy a The Economist megjelentette a PR-cikket,

Karácsony a Facebook-oldalán szánalmas magyarázkodásba kezdett,

amiért a miniszterelnököt támadta a magasságával és a testsúlyával.

A nyugati baloldal egyébként szavakban már nagyon régóta harcol a „body shaming" ellen (vagyis az ellen, amikor valakit a testalkatával támadnak), így meglehetősen érdekes, hogy most a lapnak ezzel nem volt problémája. Ez mellékesen amúgy megmutatja azt is, mennyire veszik komolyan saját állítólagos elveiket.