Két napja nyolc helyszínen csaptak le a rendőrök egy Magyarországról működtetett pedofil fórumra. A bűnszervezet vezetőjét és három társát nagyszabású akció keretében fogták el. Az általuk darkneten üzemeltetett nemzetközi pedofil fórumnak több ezer magyar és külföldi felhasználója volt. A bíróság ma mind a négy férfi letartóztatását elrendelte, de a döntés még nem végleges.

A megalapozott gyanú szerint 2019 nyarától egy 46 éves férfi olyan nemzetközi bűnszervezetet irányított Budapestről, ami gyerekek szexuális kizsákmányolásáról készített képeket gyűjtött és megosztott a darkneten.

A 46 éves férfi a lakásán lévő szerverről üzemeltette a nemzetközi pedofil fórumot.

A rendőrség helyszíni fotójaForrás: police.hu

Ebben további három magyar férfi vett részt,

egyikük a saját gyerekét, egy másik társuk pedig a 4 éves testvérét rendszeresen megerőszakolta, amiről felvételeket készítettek,

és mások számára is hozzáférhetővé tették a gyanú szerint.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, az Europol és az Interpol közreműködésével felderítette a négy férfi tevékenységét, és a Terrorelhárítási Központtal együtt május 5-én lecsaptak rájuk, és nagyszabású akció keretében elfogták őket. A nyomozás jelenleg bűnszervezetben elkövetett gyermekpornográfia minősített esete, vérfertőzés, szexuális erőszak miatt van folyamatban.

A rendőrség helyszíni fotójaForrás: police.hu

Az ügyészség a négy férfival szemben,

tekintettel a büntetési tétel nagyságára és a férfiak személyi körülményeire, valamint az elkövetés szervezettségére, javasolják a letartóztatásukat,

mert megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsítottak a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve folytatnák az elkövetést.

Az egyik elfogott férfi lakásán készült rendőrségi fotóForrás: police.hu

Az Origo kérdésére, a mai tárgyalás után Dr. Bagoly Bettina ügyészségi sajtószóvivő elmondta, hogy: A bíróság az ügyészi indítvánnyal megegyezően elrendelte a négy férfi letartóztatását. A döntés még nem végleges, mert a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Az alábbi videón látható az egyik magyar férfi elfogása:


Ezen az oldalon Ön is segítheti a nyomozóhatóságok munkáját, az áldozatok azonosításban.