Szerszámokat loptak autókból nagyjából egymillió forint értékben

Vágólapra másolva!
A többszörösen büntetett előéletű férfiak olyan autókat figyeltek ki, amiket rendszeresen munkához használtak, ezért azt gondolták, hogy értékes szerszámok lehetnek bennük. Az ügyészség most végrehajtandó börtön és pénzbüntetést javasolt velük szemben a bíróságon.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint két férfi olyan autókat nézett ki maguknak, amiket rendszeres munkavégzéshez használtak. Azért választották ezeket az autókat, mert

azt gondolták, hogy értékes szerszámok lehetnek bennük.

A két férfi autóval ment a lopások helyszínére, ahol a sofőr figyelt és biztosította a terepet a társának, aki később eladta a szerszámokat. A kapott összegekből a férfi alkalmanként legalább 15 ezer forintot adott és kifizette az üzemanyagot.

A tolvajok táti, lábatlani és nyergesújfalui autókat törtek fel,

két esetben az autók hátsó ajtaja nyitva volt. A nyergesújfalui lopásnál az autó oldalsó üvegét húzta le és azon keresztül nyitotta ki a tolóajtót a férfi. Ebből az autóból

több mint 850 ezer forint értékben loptak el különféle szerszámokat.

A táti lopással 109 ezer, a lábatlani lopással 81 ezer forint kárt okoztak a tulajdonosoknak.

A lopásokat elkövető férfi négyszer volt büntetve.

A sofőr hatszor volt büntetve, emiatt különös visszaesőnek minősül. Az ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy lopás miatt, mind a két férfit ítéljék végrehajtandó börtön és pénzbüntetésre és közügyektől eltiltásra.