4 millió 262 ezer fő a beoltottak száma Magyarországon

Vágólapra másolva!
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 261 822 fő, közülük 2 452 603 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány tájékoztató oldala.
Vágólapra másolva!

Már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt. Az online időpontfoglalóban Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik-oltásokat lehet jelenleg foglalni. Éjfélkor lezárult a 16-18 évesek regisztrációja a jövő heti oltáshoz, számukra is napokon belül megnyílik az online időpontfoglaló, amelyről külön tájékoztatást fogunk adni. Éjjel újabb 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett, ahogyan arról az Origo is beszámolt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken hivatalosan is jóváhagyta a Sinopharm-vakcina vészhelyzeti alkalmazását, ahogyan azt az Origo is megírta.

Kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat.

A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni a kórházi oltópontokra. Jelenleg Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik-oltásra lehet időpontot foglalni. Az online időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu

A péntek éjfélig érvényesen regisztrált 16 és 18 év közötti fiatalok oltása jövő héten lesz, Pfizer-vakcinával, az online időpontfoglaló megnyitásáról tájékoztatni fogjuk őket.

Az oltási program előrehaladásával és a járvány megfékezése érdekében már a Magyarországon élő külföldiek és a TAJ-számmal nem rendelkező külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is tudnak regisztrálni az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.