Fidesz: Újpest baloldali vezetése saját zsebből fizesse ki a nyugdíjasok listázása miatti büntetést

Vágólapra másolva!
Az újpesti Fidesz közleményben szólította fel Déri Tibor momentumos polgármestert és Kanász-Nagy Máté LMP-s alpolgármestert, hogy "saját zsebükből fizessék ki" a NAIH által kiszabott büntetést. A baloldali városvezetés azután kapott 4 millós bírságot, hogy jogosulatlanul kezelte 22 ezer nyugdíjas adatait.
Vágólapra másolva!

Mint megjegyzik, az Újpest + Megbecsülés program tárgyalása során többször is jelezték, hogy a rendelet törvénysértő:

  1. azt kérték a momentumos polgármestertől, hogy vonja vissza és utasítsa az előkészítésért felelős Kanász-Nagy Máté alpolgármestert, hogy a szociális ellátásokról és a személyes adatok védelméről szóló törvények rendelkezéseinek figyelembevételével javítsa ki a rendeletet. Felhívásuknak nem tettek eleget,
  2. a fővárosi kormányhivatal két alkalommal is törvényességi felhívással élt, és a törvénysértő rendelet hatályon kívül helyezésére szólította fel a polgármestert. Figyelmen kívül hagyták a törvényességi felhívást.
  3. a Magyar Államkincstár az adatok törlésére utasította a polgármesteri hivatalt. Nem törölték az adatokat, hanem jogosulatlanul felhasználták.

Magyarán

a baloldali városvezetők egyik felszólításnak sem tettek eleget.

"Bebizonyosodott, hogy a rendeletalkotás és a végrehajtás folyamatában Déri Tibor és Kanász-Nagy Máté tudatosan követték el a törvénysértéseket" - kommentálta a helyi Fidesz, és az Újpestért Egyesület a fejleményeket. Éppen ezért arra szólították fel őket, hogy vállalják tetteikért a felelősséget, és ne a polgármesteri hivatallal fizettessék ki a négymilliós bírságot. "Fizessék meg ők maguk, akik hatalmukkal visszaélve, előre megfontolt szándékkal kárt okoztak az újpestieknek" - zárták közleményüket.

Lenyúlták az idősek adatait, az ezért kiszabott bírságot a városvezetés két tagjával fizettetné ki az újpesti Fidesz Forrás: Facebook/Kanász-Nagy Máté

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) négymillió forintra büntette meg az újpesti polgármesteri hivatalt, miután jogosulatlanul kezelte és kezeli közel 22 ezer nyugdíjas személyes adatait.

Wintermantel Zsolt, az újpesti választókerület fideszes vezetője közösségi oldalán értékelte a történteket. "Hét pontban is megsértették a törvényi rendelkezéseket, súlyosan visszaéltek az újpesti nyugdíjasok adataival, pedig a hibákra és annak javítási módjára is felhívtuk a figyelmet! Nem fogadták el. Négymilliós bírság lett a kivagyiság ára. Van itt pénz kérem" - írta a kormánypárti politikus.