Tegnap a WHO jóváhagyta a kínai Sinopharm veszélyhelyzeti alkalmazását, ennek ellenére Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi politikusa ismét támadta a keleti oltóanyagot. Az ATV tegnapi híradójában, a döntés napján arról beszélt, hogy az emberek csak a Pfizerben és a Modernában bíznak. Nyilatkozata tökéletesen megmutatja, hogy a baloldali politikusok kizárólag a vakcinák iránti bizonytalanság kialakításában érdekeltek. Úgy látszik, sosem lesz vége Gyurcsány Ferencék oltásellenes kampányának.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jóváhagyta a kínai Sinopharm vészhelyzeti alkalmazását. A hírnek azért is volt nagy jelentősége, mert a nemzetközi szervezet eddig még nem "engedett át" nem nyugati gyógyszercég által kifejlesztett oltóanyagot, a Sinopharm volt az első.

Mint ismert, a keleti oltóanyagot világszerte már több százmillió embernek beadták, Magyarországon már több hónapja oltanak vele. Ennek ellenére a hazai baloldal a kezdetek óta tudatosan és összehangoltan támadja a vakcinát, nem titkoltan azzal a céllal, hogy bizonytalanságot keltsen körülötte.

Ez most tökéletesen bebizonyosodott: hiába kapott zöld lámpát a WHO-tól, Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa a döntés napján erős mondatokkal illette a Sinopharmot (és a Szputnyik V-t is).

Az ATV tegnapi híradójának nyilatkozva arról beszélt, hogy a praxisában lévő emberek többsége hetek óta csak Pfizer-védőoltásra vár. Majd ezen a ponton külön kiemelte, hogy az emberek már csak a Pfizerben és a Modernában hisznek. "Sokan vannak, elsősorban pajzsmirigy betegek, autoimmun betegek, elhízottak, cukorbetegek, várandósak, szoptató kismamák, és tulajdonképpen már csak a Pfizerben és a Modernában hisznek az emberek" - fogalmazott a baloldali politikus. 

Folytatja a keleti oltóanyagok elleni kampányát Komáromi ZoltánForrás: MTI/Balogh Zoltán

Nyilatkozata tökéletesen beleillik a sorba: Komáromi hónapok óta kitartóan támadja a keleti oltóanyagokat, amivel a baloldal oltásellenes kampányának első számú arcává lépett elő.

Emlékezetes, korábban odáig merészkedett, és nem véletlenül használtuk a merészkedni igét, hogy aktív egészségügyi dolgozóként azt mondta, bizonyos oltásoknál még a koronavírus is jobb. A kijelentés miatt Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke etikai eljárást ígért ellene.

Legutóbb pedig azzal dicsekedett: amennyiben betegei megkérdezik tőle, hogy mennyire jó választás a Sinopharm vagy a Szputnyik, azt válaszolja, nem tudja megmondani. Indoklása szerint azért nem, mert "erre nincsenek bizonyítékok".