1145 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 791 709 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató oldal.

Meghalt 98 többségében idős, krónikus beteg, így a halottak száma 28 602 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 568 329 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 194 778 főre csökkent. 3353 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 403-an vannak lélegeztetőgépen. Már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra, és 80%-uk meg is kapta azt. Az online időpontfoglalóban Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik-oltásokat lehet jelenleg foglalni. Péntek éjfélkor lezárult a 16-18 évesek regisztrációja a jövő heti oltáshoz, több mint 84 ezer fiatal regisztrált, számukra is napokon belül megnyílik az online időpontfoglaló, amelyről külön tájékoztatást fognak adni.  A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal tudják folytatni az oltást. 

Kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat.

Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagját készítik elő az oltáshoz a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2021. május 7-énForrás: MTI/Krizsán Csaba

A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni a kórházi oltópontokra. Jelenleg Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik-oltásra lehet időpontot foglalni.