4 305 775 fő a beoltottak száma Magyarországon

koronavírus, vakcina, oltás, maszk, oltópont, Miskolc, Pfizer
Miskolc, 2021. május 3. Szepesi Lászlóné ápolónő beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 3-án. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 305 775 fő, közülük 2 503 575 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány tájékoztató oldala. 
Vágólapra másolva!

Már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra, és 80%-uk meg is kapta azt. A péntek éjfélig érvényesen regisztrált 16-18 évesek számára ma megnyílik az online időpontfoglaló, amelyről SMS-értesítést is kap a több mint 84 ezer jogosult fiatal. Oltásuk csütörtök és jövő hét kedd között lesz Pfizer-vakcinával.

A 18 év feletti regisztráltak továbbra is Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik oltásokat tudnak jelenleg interneten foglalni.

A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat.