Vágólapra másolva!
A legfontosabb amerikai és európai politikai kérdésekről beszélgettek a magazin bemutatóján.
Vágólapra másolva!

A Hungarian Conservative folyóirat bemutatójának első beszélgetésén Magyarics Tamás professzor, a Hungarian Conservative főszerkesztője Boris Kálnokyval, az MCC Média Iskolájának vezetőjével és Mártonffy Balázzsal, az NKE Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének igazgatójával beszélgetett a Biden-adminisztráció közép-európai diplomáciai törekvéseiről és a németországi választások előtti szituációról - írta a Mandiner.

Boris Kálnoky megszólalását azzal kezdte, hogy Joe Biden egy pragmatikus politikus, aki nem csap nagy zajt, nem szít annyi konfliktust, mint az előző elnök. Kálnoky szerint míg az Egyesült Államok és Németország között valószínűleg harmonikusabb lesz a kapcsolat, mint Trump alatt; addig a közép-európai térségben több konfliktus lesz majd a demokrata vezetés idején.

Mártonffy Balázs felhívta a figyelmet, hogy az egyik fő téma Kína lesz, amiről nagyjából hasonlóan gondolkodik Biden és Trump is:
Kína kihívást jelent Amerika számára,

és ez jelentős konfliktuspont lesz a jövőben. A belpolitikában a változtatás és a folyamatosság igénye egyaránt jellemző lesz Biden alatt.

A teljes cikket itt olvashatják.