Pintér László 19 éve mentőápolóként dolgozik, mindent tragédiát látott már. Most azonban kisfiáért küzd, a nyolcéves Zalán szemeiben ugyanis daganatok nőttek. 

Zalán negyedik gyerekként érkezett a családba, mindössze 2,5 hónapos volt, amikor észrevették nála a kétoldali retinabalstómát, azaz rosszindulatú szemideghártya-daganatot. Azóta a család élete arról szól, hogy minden létező és fellelhető segítséget megragadjanak a kisfiú gyógyulása érdekében - írja a Blikk

Némi túlzással én már tényleg mindent láttam. Akasztott, vízbefúlt, összeégett embereket egyaránt. Kísértem kismamát, hogy életet adjon gyermekének, és olyan is volt, aki engem látott utoljára életében. A célom mindig egy volt: segíteni másokon. Most mégis tehetetlen vagyok, pont, amikor a saját gyermekemről van szó. Zalánt jelenleg Svájcban kezelik, Az egyetlen hely, ahol esélye van meggyógyulni. Ez egy nagyon költséges dolog. Önerőből már nem bírtuk, ezért egy alapítványt hoztuk létre, ahova a jó szándékú embereknek hála szép számmal érkeznek is a felajánlások. A végösszegtől azonban még így is távol vagyunk, 12 millió forint hiányzik a teljes kezelés kifizetéséhez- mesélte lapunknak az édesapa, aki két gyermekével itthon maradt, a felnőtt nagyfiúk (ő a tolmács és az édesanya támasza a embert próbáló pillanatokban) és Zalán pedig az anyukával Svájcban van- mesélte a lapnak a mentőtisztként dolgozó Pintér László.

Zalán szemeit az egyik legagresszívabb rákfajta támadta meg. Az egyik szemével nem lát, a másik pedig jelenleg tele van daganattal. Az utóbbi szem megmentésével próbálkoznak a kinti orvosok. Zalánt itthon is kezelték, de nem tudtak mit kezdeni a problémával, a család kutatásba kezdett, ekkor talált rá a svájci klinikára, ahol azonban a kezelés szinte megfizethetetlen. 

Annyira ritka ez a betegség, hogy magyar nyelvű leírás nincs is róla. Sajnos a legtöbbször már csak akkor diagnosztizálják, amikor már menthetetlen és a szemet el kell távolítani. Ez azonban velünk nem történhet meg. Minden reményünk a svájci orvosokban van, akik egy évre előre elkészítették Zalán kezelési tervét. Egyszer már voltunk itt, akkor úgy nézett ki, hogy meggyógyult, de aztán sajnos újabb daganatok támadták meg a szemét. A kezeléseket szerencsére jól bírja, nagyon erős, okos és életvidám kisfiú. Pontosan tisztában van az állapotával, és azzal is, hogy melyik kezelést éppen miért kapja. A Covid miatt még nehezebb az életünk, sajnos a beavatkozások közben sem tudnak hazajönni, ami lelkileg mindenkit megvisel. De mi most semmivel nem törődünk, csak az ő gyógyulásával- mesélte Pintér László, aki a munka mellett látja el itthon maradt két lányát. Zalán a minap lett 8 éves, családja mindent megtesz, hogy meggyógyuljon, ehhez azonban anyagi támogatásra van szükségük:

Itt lehet segíteni
Lépéselőnyben Zalán Egészségéért Alapítvány

OTP Bank

11737007-23725209

Külföldről indított utalások esetén:

IBAN: HU17 1173 7007 2372 5209 0000 0000

SWIFT(BIC): OTPVHUHB