Mindössze két percet tölthetett újszülött babájával a koronavírusban meghalt anyuka

Vágólapra másolva!
Meghalt az a Covid-intenzív osztályon fekvő anyuka, aki mindössze két percet tölthetett újszülött babájával, majd nem sokkal később mélyaltatásba helyezték. Ugyan felmerült a kombinált szív- és tüdőtranszplantáció, de végül levették a várólistáról, mondván, a szervezete nem bírná ki a beavatkozást. A nő a nyolcadik hónapban járt, amikor elkapta a koronavírust. 
Vágólapra másolva!

Azt írja a Bors, hogy Haraszti Irén régóta szeretett volna gyereket, többször elvetélt azonban, mígnem a lombikprogramnak köszönhetően ikrei lettek. Az egyik hathetesen elhalt, a másik azonban egészségesen fejlődött. A nő a nyolcadik hónapban volt, amikor elkapta a koronavírust. Kórházba került, majd a terhesség 36. hetében elvégezték rajta a császármetszést.

– mondta a Borsnak Imre, Irén férje.

Az egészségesen született Imikét az anya még megölelhette, de aztán az asszonyt visszaszállították az intenzív osztályra. Irén éppen erről írt a férjének az utolsó üzenetében. A baba már két hónapja otthon van édesapjával és 18 éves féltestvérével, Melindával.

– mesélte a férj. A férj engedélyt kapott arra, hogy hetente kétszer, teljes védőöltözetben meglátogassa a Budakeszi Korányi Pulmonológiai Intézet Covid-intenzív osztályán mélyaltatásban fekvő, műtüdőre kötött feleségét.

Imre rengeteget beszélt feleségéhez, telefonjára felvette az újszülött sírását is, hogy legalább azt le tudja játszani feleségének.

– mesélte a férj.

Irén állapota folyamatosan romlott. Az orvosok megállapították, hogy csak a szív- és tüdőátültetés mentheti meg az életét. Először fel is tették a várólistára, de aztán törölték róla, mert kiderült, hogy nagy valószínűséggel az asszony szervezete nem bírná ki a komoly beavatkozást.

Imrét egyik reggel hívta az orvos, hogy felesége keringése összeomlott, induljon azonnal.

– mondta Imre, hozzátéve, hogy este nyolc körül kapott egy gyomorgörcsöt, mely jelzésértékű volt, 15 percre rá hívták, hogy felesége meghalt.

– mondta Imre elcsukló hangon.

A család rengeteg adományt kap, pénzt, pelenkát, felesége munkáltatója értékes kupont adott. Irén bankszámláját a tragédia után hivatalból zárolták. A család azt tervezi, hogy Irént Derecskén helyezik végső nyugalomra, a koronavírus miatt zárt koporsóban. Elhamvasztani semmiképpen sem szeretnék - írja a lap.