Meghalt az a Covid-intenzív osztályon fekvő anyuka, aki mindössze két percet tölthetett újszülött babájával, majd nem sokkal később mélyaltatásba helyezték. Ugyan felmerült a kombinált szív- és tüdőtranszplantáció, de végül levették a várólistáról, mondván, a szervezete nem bírná ki a beavatkozást. A nő a nyolcadik hónapban járt, amikor elkapta a koronavírust. 

Azt írja a Bors, hogy Haraszti Irén régóta szeretett volna gyereket, többször elvetélt azonban, mígnem a lombikprogramnak köszönhetően ikrei lettek. Az egyik hathetesen elhalt, a másik azonban egészségesen fejlődött. A nő a nyolcadik hónapban volt, amikor elkapta a koronavírust. Kórházba került, majd a terhesség 36. hetében elvégezték rajta a császármetszést.

16 évig várt az anyaság csodájára, de csupán két percet tölthetett csak együtt a feleségem a kisfiammal – mondta a Borsnak Imre, Irén férje.

Az egészségesen született Imikét az anya még megölelhette, de aztán az asszonyt visszaszállították az intenzív osztályra. Irén éppen erről írt a férjének az utolsó üzenetében. A baba már két hónapja otthon van édesapjával és 18 éves féltestvérével, Melindával.

Hiába mondták meg az orvosok, hogy fel kell készülnöm a legrosszabb lehetőségre, gondolni sem voltam hajlandó arra, hogy Irén meghalhat – mesélte a férj. A férj engedélyt kapott arra, hogy hetente kétszer, teljes védőöltözetben meglátogassa a Budakeszi Korányi Pulmonológiai Intézet Covid-intenzív osztályán mélyaltatásban fekvő, műtüdőre kötött feleségét. 

Imre rengeteget beszélt feleségéhez, telefonjára felvette az újszülött sírását is, hogy legalább azt le tudja játszani feleségének. 

Kétszer is láttam, hogy Irén erre könnyezve reagált. Innen tudom, hogy lelkileg jelen volt – mesélte a férj.

Irén állapota folyamatosan romlott. Az orvosok megállapították, hogy csak a szív- és tüdőátültetés mentheti meg az életét. Először fel is tették a várólistára, de aztán törölték róla, mert kiderült, hogy nagy valószínűséggel az asszony szervezete nem bírná ki a komoly beavatkozást.

Imrét egyik reggel hívta az orvos, hogy felesége keringése összeomlott, induljon azonnal.

Képtelen voltam elindulni, mert csak a jóra szeretnék emlékezni. Ismerem magamat, tudom, hogy azonnal összeestem volna, ha csak az üres ágyat láthattam volna, esetleg a kezeim közt hal meg – mondta Imre, hozzátéve, hogy este nyolc körül kapott egy gyomorgörcsöt, mely jelzésértékű volt, 15 percre rá hívták, hogy felesége meghalt.

A szervezete tulajdonképpen saját magát ölte meg. Ez a Covid szövődménye – mondta Imre elcsukló hangon. 

A család rengeteg adományt kap, pénzt, pelenkát, felesége munkáltatója értékes kupont adott. Irén bankszámláját a tragédia után hivatalból zárolták. A család azt tervezi, hogy Irént Derecskén helyezik végső nyugalomra, a koronavírus miatt zárt koporsóban. Elhamvasztani semmiképpen sem szeretnék - írja a lap.