110 migránst, és három embercsempészt fogtak el az elmúlt 24 órában négy megyében.

A rendőrök 41 migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében.

Először Szeged és Kiszombor területén tartóztattak fel 14 migránst, akik  szíreknek vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. 

Ugyanezen a napon újabb 27 migránst fogtak el Röszke, illetve Kiszombor területén. A férfiak palesztineknek, albánokak, törökek, tunéziainak, szíreknek, illetve marokkóinak vallották magukat, ám ők sem rendelkeztek hiteles iratokkal.

A rendőrök ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök 47 migránst tartóztattak fel az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében.

Elsőként Hercegszántó és Tompa területén fogtak el 17 migránst, akik szíreknek, afgánoknak, irakiaknak és bangladesieknek vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Ugyanebben az időszakban további 30 migránst fogtak el Hercegszántó, Gara és Tataháza területén. A migránsok szíreknek és afgánoknak vallották magukat, de hiteles iratokat nem tudtak felmutatni.

A rendőrök ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök két embercsempésszel és 14 migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Győr-Moson-Sopron megyében.

Május 9-én 7 óra 23 perckor egy román honosságú kisteherautót állítottak meg az M1-es autópálya 158-as kilométerénél, Mosonmagyaróvár térségében. A kocsiban a 41 éves román sofőrön kívül kilenc szír migránst találtak, akik hiteles iratokkal nem rendelkeztek. A rendőrök elfogták és kihallgatták a sofőrt és utasait.

Forrás: Police.hu

A migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a román sofőr ellen embercsempészet miatt büntetőeljárás indult.

Forrás: Police.hu

Ma hajnalban 5 óra 20 perckor állítottak meg egy magyar honosságú autót az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megye területén, Kocs térségében. A kocsiban a 37 éves török sofőrön kívül öt szír migránst találtak, akik között három nő, egy férfi és egy gyerek volt. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni.

Forrás: Police.hu

A migránsok elfogták a sofőrt és utasait. A migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen embercsempészet miatt eljárás indult.

Forrás: Police.hu

A Tolna megyei rendőrök egy ukrán embercsempésszel és nyolc migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Május 9-én 18 óra 30 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Fácánkerti pihenőhelynél ellenőriztek egy lengyel rendszámú kisbuszt, melyet egy ukrán férfi vezetett. A sofőrön kívül nyolc afgán migráns utazott benne hiteles iratok nélkül.

A migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőrrel szemben embercsempészet miatt büntetőeljárást indítottak.

Forrás: Police.hu