A két férfi kifigyelte, hogy a szomszédban élő idős asszony hol tartja a pénzét, majd később visszamentek, az egyikük gyógyszert kért tőle, a társa közben besurrant a házba, majd amikor az asszony elaludt, ellopta a pénzét.

A rablás miatt nem sokkal korábban szabadult férfi tavaly áprilisban ismerkedett meg egy 77 éves férfival, aki a Nagyatádhoz közeli faluban élt. Azt mondta neki, hogy vidékre akar költözni, ezért a férfi pár napra befogadta, amíg házat keres a környéken.

Később azonban kiderült, hogy a 47 éves férfinak nincs pénze, ezért eldöntötték, hogy ellopják a szomszédban élő idős asszony pénzét. Átmentek az asszonyhoz, beszélgetni kezdtek vele és kiderült, hogy elromlott a kávéfőzője. Az idősebb férfi felajánlotta neki a kotyogós kávéfőzőjét, amit ő nem használt, az asszony ezt elfogadta. A kávéfőzőt az asszony ki akarta fizetni, ekkor figyelték ki a férfiak, hogy hol tartja a pénzét.

 

Forrás: Ügyészség.hu

Hogy megszerezzék a pénzt, este visszamentek az asszonyhoz. Az idősebb férfi gyógyszert kért tőle, közben a társa besurrant a házba és elbújt. Amikor az asszony elaludt tévénézés közben, a férfi ellopta a több százezer forintját. A zsákmányt a két férfi elosztotta, majd a fiatalabb el is ment a faluból.

A rendőröknek sikerült gyorsan azonosították őket, a 47 éves férfi ráadásul egy Budapest környéki rablás miatt megint letartóztatásba került. Az idősebb férfinál az ellopott pénz egy részét is megtalálták.

Az ügyészség kifosztás miatt emelt vádat a két férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság az idősebb férfit ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, a társát pedig fegyházbüntetésre.