Megkötözte, megverte, leszúrta és magára hagyta az apját egy nyíregyházi fiatal

ezekkel a pulóverekkel kötözte meg az apját, mielőtt majdnem megölte a nyíregyházi fiatal
ezekkel a pulóverekkel kötözte meg az apját, mielőtt majdnem megölte a nyíregyházi fiatal
Vágólapra másolva!
Emberölés kísérletével és még további négy bűncselekménnyel vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a 24 éves nyíregyházi férfit és a társát, akik a férfi édesapját megkötözték, késsel és puszta kézzel bántották, majd kirabolták a magatehetetlen áldozatot, és megpróbáltak Ausztriába menekülni.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy fiú és édesapja között megromlott a viszony. A fiatal férfi az apját hibáztatta azért, mert az édesanyja elhagyta a családot. Emiatt többször veszekedtek, különösen akkor, ha ittak is.

Többször előfordult, hogy rátámadt az apjára, amiért eljárás is indult ellene.

Tavaly tavasszal, május 22-én a fiatal férfi és a barátja az egyik nyíregyházi kocsmában ivott. A 24 éves fiatal apja is ott volt. Este hat órakor együtt indultak haza. 22 órakor a veszekedés kiújult apa és fia között.

A fiatal férfi rátámadt az apjára. Többször ököllel fejen és mellkason vágta, amitől a férfi a földre került.

Ekkor lépett be a szobába a barátja. Az áldozatot felültették az ágyra. A két lábát és két karját egy-egy pulóverrel összekötözték, miközben a férfi védekezni próbált, de a fia többször megütötte ököllel. Aztán magához vette az apja 9 cm pengehosszúságú szalonnázó kését, majd nagyon erősen megszúrta a halántékán.

A kés pengéje négy centiméterre behatolt a koponyába, ahol eltört.

A két támadó nem hagyta abba. Ruhadarabokkal próbálták megfojtani az összekötözött áldozatot, ami nem sikerült nekik. Végül magára hagyták. A férfit bezárták a lakásba, ők pedig az áldozat mobiltelefonjával és irataival elindultak Budapestre. Az volt a tervük, hogy Bécsbe menekülnek, mert a fiatalabb támadó dolgozott ott korábban, és volt helyismerete.

Ezekkel a pulóverekkel kötözte meg az apját, mielőtt majdnem megölte a nyíregyházi fiatal Forrás: Police.hu

Először megpróbáltak pénzt felvenni áldozatuk bankkártyájával az egyik automatából, ami szintén nem sikerült nekik. Aztán felültek az első Budapest felé induló vonatra.

A Keleti pályaudvaron fogták el és vették őrizetbe őket. Mindkét támadót letartóztatták.

Eközben a megkötözött férfinak sikerült meglazítania a kezére és lábára kötött pulóvereket, kinyitotta az ablakot és kimászott rajta. A testvérétől kért segítséget. A fején lévő seb miatt életveszélyes állapotba került, így fennállt a veszélye annak, hogy meg fog halni, de a szakszerű és gyors orvosi ellátás megmentette az életét. Három csigolyája és az arccsontja is eltört, ezek a sérülések 8-10 hét alatt meggyógyultak.

Az ügyészség a vádlottakat emberölés kísérletével, személyi szabadság megsértésével, kifosztással, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással és okirattal visszaéléssel vádolja.

Amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tennének, és nem ragaszkodnak a tárgyalás megtartásához, az ügyészség szerint 10-10 év börtönt kellene velük szemben kiszabni. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.