493 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 792 879 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormány tájékoztató oldala. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 346 089 fő, közülük 2 530 147 fő már a második oltását is megkapta.

Meghalt 99 többségében idős, krónikus beteg, így a halálos áldozatok száma 28 792 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 583 802 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 180 285 főre csökkent.  3282 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 379-en vannak lélegeztetőgépen.  Már több mint 4,9 millióan regisztráltak oltásra és 80%-uk meg is kapta azt. A regisztrált 16-18 évesek szerdáig foglalhatnak időpontot az oltásra - erről a jogosultak SMS-értesítést is kaptak -, amely e hét csütörtök és jövő hét kedd között lesz Pfizer-vakcinával.

A 18 év feletti regisztráltak továbbá Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik-oltásokat tudnak jelenleg interneten foglalni. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal tudják folytatni az oltást. Ma újabb vakcinaszállítmányok érkeznek. 

IllusztrációForrás: MTI/Vasvári Tamás

Kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat.

Az oltási program előrehaladásával és a járvány megfékezése érdekében már a Magyarországon élő külföldiek és a TAJ-számmal nem rendelkező külföldön élő és külhoni magyar állampolgárok is tudnak regisztrálni az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.