Egyéves ikerfiai örökölhetik Fekete Dávid tetemes adósságát. Több károsult még reménykedik benne, hogy viszont láthatja a pénzét.

– Ha a károsultak a polgári jogi igényüket a büntetőeljárás során érvényesítik, akkor ilyenkor nincs elévülési idő. A kártérítés összege a kár és annak járulékai, kamatai lehetnek – mondta a Blikknek Nagy Péter kárigényekre specializálódott jogász.

Fekete Dávidot közel százmilliós csalással, sikkasztással gyanúsítjákForrás: Fekete Dávid/Instagram

A cikkben azt írják, ha az énekesnek már semmilyen ingatlan és ingóság nincs a nevén, az adósságot sem tudja rajta behajtani a hatóság. Ez pedig azt jelenti, hogy Fekete Dávid egyéves ikerfiai örökölhetik majd édesapjuk adósságát. 

Ha nem tudja behajtani a hatóság az adósságot, az örökösökre száll,  amit csak akkor nem kell kifizetniük, ha visszautasítják az egész örökséget – mondta a jogász a lapnak. Nagy Péter azt is hozzátette, hogy a kártérítést az énekes fizetéséből is vonhatják szabadulása után, ez azonban a gyerektartással együtt csak a fizetése ötven százaléka lehet. Vagyis így is csak kis léptékkel lenne törleszthető a százmilliós összeg.

Remélik, visszakapják a pénzüket

A Blikk megszólaltatott több károsultat is, akik közül többen még reménykednek benne, hogy viszont láthatják a pénzüket.

– Szeretnénk visszakapni a pénzünket, és ezt nem is látom reménytelennek. Ingatlanokat adott el, autóhegyek tűntek el, az nem lehet, hogy mindebből nem maradt semmi  – mondta egyikük, aki abban is bízik, hogy Fekete Dávid előzetes letartóztatása során még sok minden kiderülhet, talán az is, hol van a pénzük.

Fekete Dávid bűnlajstroma az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt: a vissza nem fizetett kölcsönök és a kétes autóeladások mellett műkincsekkel is csalhatott, hamis festményeket adhatott el, és futtatott aranyrögökkel is próbálkozott. Így a kár, amit az egyes embereknek okozhatott, több mint 100 millió forint lehet.

Az énekest pénteken letartóztatta a bíróság. Bár az ügy már hónapokkal korábban kirobbant, jogerős ítélet egyhamar nem várható.