Gyerekei örökölhetik Fekete Dávid adósságát

Fekete Dávid
Fekete Dávidot közel százmilliós csalással, sikkasztással gyanúsítják.
Vágólapra másolva!
Egyéves ikerfiai örökölhetik Fekete Dávid tetemes adósságát. Több károsult még reménykedik benne, hogy viszont láthatja a pénzét.
Vágólapra másolva!

– Ha a károsultak a polgári jogi igényüket a büntetőeljárás során érvényesítik, akkor ilyenkor nincs elévülési idő. A kártérítés összege a kár és annak járulékai, kamatai lehetnek – mondta a Blikknek Nagy Péter kárigényekre specializálódott jogász.

Fekete Dávidot közel százmilliós csalással, sikkasztással gyanúsítják Forrás: Fekete Dávid/Instagram

A cikkben azt írják, ha az énekesnek már semmilyen ingatlan és ingóság nincs a nevén, az adósságot sem tudja rajta behajtani a hatóság. Ez pedig azt jelenti, hogy Fekete Dávid egyéves ikerfiai örökölhetik majd édesapjuk adósságát.

amit csak akkor nem kell kifizetniük, ha visszautasítják az egész örökséget – mondta a jogász a lapnak. Nagy Péter azt is hozzátette, hogy a kártérítést az énekes fizetéséből is vonhatják szabadulása után, ez azonban a gyerektartással együtt csak a fizetése ötven százaléka lehet. Vagyis így is csak kis léptékkel lenne törleszthető a százmilliós összeg.

Remélik, visszakapják a pénzüket

A Blikk megszólaltatott több károsultat is, akik közül többen még reménykednek benne, hogy viszont láthatják a pénzüket.

– Szeretnénk visszakapni a pénzünket, és ezt nem is látom reménytelennek.

– mondta egyikük, aki abban is bízik, hogy Fekete Dávid előzetes letartóztatása során még sok minden kiderülhet, talán az is, hol van a pénzük.

Fekete Dávid bűnlajstroma az elmúlt időszakban folyamatosan nőtt: a vissza nem fizetett kölcsönök és a kétes autóeladások mellett műkincsekkel is csalhatott, hamis festményeket adhatott el, és futtatott aranyrögökkel is próbálkozott. Így a kár, amit az egyes embereknek okozhatott, több mint 100 millió forint lehet.

Az énekest pénteken letartóztatta a bíróság. Bár az ügy már hónapokkal korábban kirobbant, jogerős ítélet egyhamar nem várható.