Kifosztás és közokirattal visszaélés miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki egy szeptemberi éjjel ellopta egy padon alvó férfi értékeit Debrecenben.

Egy férfi szeptember 12-én éjjel, Debrecen belvárosában sétált, amikor felfigyelt egy padon alvó emberre. Odament hozzá. A nyakába akasztott válltáska cipzárját széthúzta, és

kivett belőle egy mobiltelefont a hozzá csatlakoztatott fülhallgatóval együtt, majd ellopta az iratait, és 6.000 forintot. A férfi az iratokat elrejtette egy közeli üzlet teraszán az egymásra fordított asztalok közé, a lopott pénzt pedig elköltötte.

A férfit szeptember 13-án, hajnalban

igazoltatták a rendőrök, ennek során lefoglalták a lopott telefont és a fülhallgatót, amelyeket a nyomozás során visszaadtak a tulajdonosnak, így az összesen 59 ezer forintos kár nagy része megtérült. Az asztalok közé rejtett iratokat is visszakapta.

Forrás: Police.hu

Az ügyészség a jelenleg más ügyben letartóztatás alatt álló, tettét beismerő, többszörös visszaeső férfival szemben kifosztás, és közokirattal visszaélés miatt emelt vádat, és fegyházbüntetést, illetve közügyektől eltiltás kiszabását javasolta, emellett a lopott pénzzel egyenértékű vagyonelkobzást - írja az Ügyészség oldala.