A soltvadkerti férfinak rabláson kívül személyi szabadság megsértése, zaklatás, autólopás és kábítószer birtoklás miatt is felelnie kell.

A börtönből feltételesen szabadult soltvadkerti férfi az egyik helyi sörözőben már az első látogatása alkalmával közölte a pultossal, hogy a napokban szabadult, korábban pedig embert is ölt.

Forrás: Ügyészség

Két héttel később, 2020. június 8-án, délben a férfi visszament a sörözőbe, ahonnan részegsége és a kutyája miatt kiküldték. Ekkor még

kapott a pultosnőtől egy pohár fröccsöt, mivel azt remélte, hogy azzal rá tudja venni a távozásra. A férfi aaz utcán szitkozódni kezdett, földhöz vágott egy sörösüveget és egy poharat, emellett azzal fenyegette meg a pultost, hogy megöli.

Még aznap délután visszatért, ekkor azonban állapota miatt már nem szolgálták ki. A férfi erre a pulton lévő csapóajtót a nő ellenkezése ellenére benyomta, majd a két kezével védekező nőt maga előtt tolva megrohamozta a hűtőt, kivett belőle egy üveg sört, a polcról pedig egy csomag mogyorót, majd fizetés nélkül elment.

Kiderült, hogy a két kocsmai látogatása között

pofon vágta barátnőjét, aki ezért a közelben lakó anyjához próbált elmenekülni. A férfi a kapuban utolérte, visszarángatta a lakásba, ahol a földre lökte és megverte.

Csak ezután engedte szabadon.

Forrás: Ügyészség

A kocsmai rablás után volt élettársa otthonához ment, aki nem engedte be. A nő

a szüleit azzal fenyegette meg, hogy megöli, elássa őket,

ami a férfi előélete miatt félelmet keltett bennük.

A nyomozás során azt is megállapították, hogy a férfi

két autót is ellopott főnökétől úgy, hogy hamis rendszámot szerelt fel rájuk. A kiskőrösi rendőrök a kutatás során kannabiszt is találtak nála.

Az ügyészség a különös visszaeső férfival szemben rablás, személyi szabadság megsértése, zaklatás, jármű önkényes elvétele, egyedi azonosító jel hamisítása mellett garázdaság és kábítószer birtoklása miatt emelt vádat, amiért fegyházbüntetés kiszabását javasolta azzal, hogy kedvezménnyel sem szabadulhat. A férfi más ügyben most is börtönben ül. Bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság dönt - írja az Ügyészség oldala.