Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a járványkezelésről, az ellenzéki hozzáállásról.

A képviselő beszámolt arról, hogy csütörtökön a Népjóléti Bizottság hallgatja meg a parlamentben Pintér Sándor belügyminisztert, aki a járvány elleni védekezésben kapott és kap kiemelt szerepet. Itt számol majd be a belügyminiszter a határvédelemről, a rendőrség munkájáról, a járvány elleni védekezés koordinálásáról, a még meglévő korlátozó intézkedések betartatásáról. Mellette még sok minden mással is kell foglalkoznia, hiszen egyrészt a KDNP szóvivőjeként dolgozik a politikus, de mellette sok nemzetközi konferenciát szervez, vesz részt azokon, online formában.

Arra a kérdésre, lehet-e már tervezni a korlátozások következő feloldását, Nacsa Lőrinc elmondta, a járványkészültséget fenn kell tartani, bár az adatok jelenleg kedvezőek, ám mindezek mellett az oltási kampányt folytatni kell. Amennyiben sikerül elérni az ötmilliós beoltotti számot, akkor lehet az újabb könnyítésekről beszélni,addig ennek nincs értelme.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.