Koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekeket segítő alapítvány indul

ÁDER János
Budapest, 2020. augusztus 20. Áder János köztársasági elnök beszédet mond az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségen és tisztavatáson az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren 2020. augusztus 20-án. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Megkezdi működését a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő alapítvány - jelentette be Áder János köztársasági elnök, a szervezet alapítója szerdai sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Az államfő a Sándor-palotában tartott eseményen közölte: a Regőczi István Alapítvány bírósági bejegyzése kedden megtörtént, a szervezetnek már van számlaszáma és adószáma is, így mára az alapvető technikai feltételek rendelkezésre állnak ahhoz, hogy elkezdjen működni.

Áder János köztársasági elnök Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Emlékeztetett: bő három hete jelentette be egy interjúban, hogy feleségével, Herczegh Anitával egy alapítványt szeretnének létrehozni, amelynek célja, hogy a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekeket segítse a jövőben.

Áder János kiemelte: amikor az alapítvány létrehozását bejelentették, 600 érintett gyermekről és 400 családról tudtak, de a helyzet azóta tovább romlott,

már csaknem 800 gyermekről és 522 olyan családról van tudomásuk, ahol ez a tragédia bekövetkezett.