Curtis testvére világsztárok testőre volt

Kulisszatitkok Terence Hill budapesti látogatásáról
Vágólapra másolva!
Újabb embereket fogott el a rendőrség az egykori MTK-labdarúgó, Katzenbach Imre megölésének ügyében. A 45 éves korában eltűnt férfi földi maradványait tavaly év végén találták meg, több mint 11 évvel azután, hogy utoljára látták.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint az egyik biztonsági cég három munkatársát vették őrizetbe: L. Istvánt a Ferihegyi repülőtérről vezették el a nyomozók, a másik két férfit pedig az otthonukban vették őrizetbe. Egyikük nem más, mint Széki Attila, azaz Curtis testvére, Sz. Lajos. A három férfit nagyszabású akcióban fogták el, amelyben részt vettek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Terrorelhárító Központ munkatársai is.

Az akció súlyát jelzi, hogy – a lap szerint – a TEK főigazgatója, Hajdú János maga is bevetési ruhában vett részt az elfogásban. A Nemzeti Nyomozó Iroda tegnap közölte:

Sz. Lajost és L. Istvánt a gyilkosság elkövetésével gyanúsítják, harmadik társukat, H. Lászlót pedig felbujtással.

Sz. Lajost, L. Istvánt és H. Lászlót Katzenbach Imre megölése kapcsán fogták el Forrás: police.hu

Sz. Lajos és L. István meggyilkolták, majd elásták Katzenbachot. L. Istvánt korábban az éjszakai életben is jól ismerték, kidobóként tevékenykedett. A férfi ellen több eljárás is indult régebben, egyszer például jogszerűtlen eszközökkel próbált távol tartani taxisokat a repülőtértől. Ahogy azt az Origo is megírta, mindhárom férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette, illetve előterjesztést tett letartóztatásukra a nyomozás felügyeletét ellátó Fővárosi Főügyészségnek.

Curtis testvére a Katzenbach-gyilkosság gyanúsítottja Fotó / Mediaworks

Curtis bátyja, Sz. Lajos egy biztonsági szolgálat tagjaként világhírű sztárok sokaságát kísérte budapesti látogatásuk során.

Köztük Terence Hill oldalán is feltűnt, máskor pedig a brazil labdazsonglőr, Ronaldinho mellett, de ugyanígy kísért egy másik híres labdarúgót, a spanyol válogatott és az FC Barcelona kiválóságát, Puyolt. A lap tegnap többször is kereste Curtist, ám nem volt elérhető.

Terence Hill Budapesten Forrás: Vörös Nándor

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt,

a XVII. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án eltűnt Katzenbach Imre maradványait tavaly október 23-án találták meg Baranyajenő térségében.

A megölésével akkor a jogerős szabadságvesztését töltő H. Attilát gyanúsították meg, aki egykor az üzlettársa és jó barátja is volt. Az egykori sportoló az egyik főszereplője volt az eltűnése időszakában kirobbant Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt felszámolt céghez köthető vállalkozások ügyvezetőjeként, tettestársaihoz hasonlóan, rá is többéves börtönbüntetés várt.

Törőcsik András és Katzenbach Imre az MTK-VM öltözőjében edzés előtt Forrás: MTI/Németh Ferenc

Katzenbach Imre korábban egy levelet is írt, amelyből kiderül,

a volt labdarúgó tudta, hogy meg fog halni,

mert vadásznak rá. A férfi földi maradványait a halála után 11 évvel, Soltvadkerten helyezték végső nyugalomra.