Ecsetfülű vagy másnéven bojtosfülű disznók (Potamochoerus porcus) érkeztek az Európai Fajmegőrzési Program keretében a Nyíregyházi Állatparkba - olvasható az állatkert közleményében.

Az Afrikában őshonos vörös színű, csordában élő páros ujjú patások, a fülükön növő fehér szőrpamacsról kapták a nevüket. 

Az ecsetfülű disznó igen jól úszikForrás: WWW.SOSTOZOO.HU

Az állatok az Állatpark időleges zárva tartása alatt érkeztek a lengyel Wroclaw állatkertjéből, és most hogy újra kinyitott a park, már a vendégek is láthatják a különös külsejű állatokat.

A 4 hím állat általában együtt mozog a csordán belül és útvonalaikat úgy jelölik meg, hogy a fák kérgeit lekaparják agyaruk segítségével, vagy lábmirigyeiket, nyaki mirigyeiket a fákhoz dörgölik.

A páros ujjú patások a wroclawi állatkertből érkeztek Nyíregyházára az Európai Fajmegőrzési Program keretébenForrás: WWW.SOSTOZOO.HU

Igen jó úszók és futók, és bár a természetben a nappalt rejtekhelyükön töltik, de a Nyíregyházi Állatparkban a folyamatos környezetgazdagításnak köszönhetően egész nap aktívak, és élelem után kutatnak.