Két holttestet találtak tegnap egy Bobai házban. Vélhetően a férj nem tudta elviselni felesége halálát, ezért felakasztotta magát - tudta meg a Ripost.

Mint ahogy azt az Origo is megírta, május 10-én hétfő 11 óra után érkezett bejelentés a rendőrséghez, hogy egy bobai családi házban két holttestet találtak. 

Az ott élő idős házaspár halt meg. A Bors információi szerint a férj nem tudta elviselni felesége hirtelen halálát, ezért felakasztotta magát a háza padlásán.  A házaspárt mindenki tisztelte Bobán.  A családfő régebben szakmunkásokat tanított. Boldog házasságban éltek, két lányt neveltek fel teljes egyetértésben. A gyerekek felnőttként is rendszeresen látogatták a szülőket, a holttestükre egyikük bukkant rá hétfő reggel. 

„Bár minden házaspár úgy élne, ahogy Zoli bácsiék! Egész életükben szorgalmasan dolgoztak, még idős korukban is állatokat tartottak és zöldségeket termesztettek. A helyiek még vasárnap is látták őket, ahogy együtt kapáltak a kertben. Soha nem veszekedtek, szinte mindenki irigyelte őket, mert a szerelmük láthatóan még öregségükre sem múlt el  – mondta a lapnak az egyik helybéli.

A lap szerint az idős nő korábban egy súlyos betegségből épült fel, a koronavírus-fertőzést pedig mindketten átvészelték. A házaspár idén ünnepelte volna az 50. házassági évfordulóját. A jeles napra az egész család lelkesen készült. 

Úgy tudni, az idős asszonyt álmában érte a halál, a férje pedig, rádöbbenve, hogy élete párja nincs többé, felment a padlásra, és felakasztotta magát.  Ezt az értesülést a rendőrség lapzártáig nem erősítette meg.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot.