Vágólapra másolva!
Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a túronyi férfit, aki kegyetlenül meggyilkolt két idős embert. A második gyilkosság nyomait úgy akarta eltűntetni, hogy rágyújtotta a házat az asszonyra.
Vágólapra másolva!

A részeg férfi 2016 májusában egy este elhatározta, hogy a szomszédja házának melléképületéből fűnyírót vagy más műszaki cikket fog ellopni. A 81 éves német házigazda tetten érte a férfit, de nem szólt semmit, hanem visszament a házába.

A férfi mégis utánament, és egy fejszével halálra verte. A gyilkos az idős ember pénztárcáit, mobiltelefonját és iratait is magával vitte.

A férfit a bíróság 2019. január 8-án jogerősen életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy legkorábban 25 év letöltése után szabadulhat. Nyolc hónappal az első gyilkosság után, 2017 februárjában egy éjjel kigyulladt egy 88 éves asszony háza a Baranya megyei községben.

A lángokat a tűzoltók oltották el, ők találták meg az asszony összeégett holttestét. A szakértői vélemény szerint füstbelélegzés okozta a halálát.

Az ügyben közigazgatási eljárás indult, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya 2018 januárjában nyomozást rendelt el az ügyben. Kiderült, hogy aznap a férfi az asszony házánál motoros fűrésszel fát vágott, és miután a fizetségét megkapta, az idős asszony 61 éves fiával töltötte a délutánt, aki együtt élt az anyjával.

A férfit pécsi rokonaihoz vitte, ahol leitatta, és társaival együtt kikérdezte a vagyonukról, jövedelmükről, a ház belső elrendezéséről. Éjszaka a részeg férfi visszament a faluba, a nyitott ajtón bement az idős asszony házába, és kutatni kezdett a konyhában.

A házigazda azonban észrevette és felismerte, ezért a férfi egy késsel többször megszúrta az asszonyt, megütötte, majd rágyújtotta a házat.

A férfi elismerte mindkét bűncselekmény elkövetését.

A Szegedi Ítélőtábla a perújításban több emberen, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, aljas célból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy elleni gyilkosság és okirattal visszaélés miatt jogerősen tényeleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a támadót.