Egy vállalkozó szabálytalanul akart takarmány bálákat szállítani, ezért megkérte a rendőr ismerősét, hogy az adott napon ne ellenőrizzék a teherautóját. A rendőr ebbe belement, szólt a kollégáinak is, cserébe kölcsönkérte a vállalkozó teherautóját.

Egy Hajdú-Bihar megyei vállalkozó márciusban azzal kereste meg az egyik rendőr ismerősét, hogy a teherautójával, szabálytalanul akar a tanyájára vinni takarmány körbálákat. Azt kérte től, hogy ne ellenőrizzék és ne büntessék meg ezért.

Forrás: Ügyészség.hu

A rendőr megígérte, hogy így lesz, cserébe azt kérte, hogy a vállalkozó adja neki kölcsön az egyik teherautót, amivel tíz köbméter földet akart elvinni valahová.

A szállítás előtt a rendőr felhívta az aznap szolgáltban lévő kollégáit, hogy ne állítsák meg a teherautót. Ezek után a vállalkozót hívta fel, hogy megkezdhetik a szállítást. A vállalkozó másnap kölcsönadta a rendőrnek a teherautóját.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt indított nyomozást három rendőr és a vállalkozó ellen – írja az ügyészség.hu.